Kerala Gezi Rehberi – Hindistan | Yol Günlükleri

Kerala Neresi? Kerala Nerede?

Kerala eyaleti Hindistan kültürüne baş kaldırmış kominist yönetimin olduğu, ineklerin kesilip yendiği, halkın okuma yazma oranının %99 olduğu doğasının tropikal adadan hiç bir farkın olmadığı Hindistan’ın en güzel eyelati kanımca. Merkezi Kochi’dir. Eski adı Ernakulam.

Kerala Ulaşım

Buraya yapılan yurt içi ve yurt dışı uçuşlar elbette bulunmakta ama tren varken onları kim alır?
Goa’dan ve Balgulere üzerinden günde iki sefer direkt trenler var. Varacağınız tren istasyonu Ernakulam sounth ‘dur.

Kerala Gezilecek Yerler

Alappuzha

Burası beni Kerala’ya çeken asıl yerdi. Hindistan ‘ın Venedik’i diyebilirim. Geldiğimde iyi ki gelmişim dediğim çok an oldu. Binlerce doğal su kanalları nehirlerin ve göllerin birleştiği bir sürü adacıkların olduğu ve bu adalarda yaşayan insanların ulaşımlarının kanolar botlar olduğunu hayal edin.

Adanın birinde bir okul diğerinde evi olan çocuklar hayal edin. Adı backwater diye geçen bu ağ gibi birbirine bağlı nehirlerde halk için ulaşım sağlayan botlar 10 rp (50 kuruşa  hepsini 2-3 saat boyunca gezmek mümkün. Tabi param var benim derseniz turistler için bir sürü şirket hazır bekliyor yemekli Houseboat turları kano kiralama vs.

Kerala

Munnar

Bir sürü tepeciklerin olduğu yemyeşil bölge, çay bahçeleriyle dolu yere ulaşmak Kochi merkezden 4 saat sürüyor.

Anna’s Ashra

Bu yer adanın en popüler yerlerinden. Dünyada yaşayan iki kadın guru’dan birisi bu kadın ve on binlerce insan bu kadına sarılmak için tapınağa geliyorlar ve orada kalıyor. Herkese sarılan kadın bir çok kez haberlere konu olmuştur. Eğer spiritüel bir içtenliğiniz varsa bu kadının enerjisini hissetmeniz kaçınılamaz.

Varkala Plajı

Bütün halkın gittiği en ünlü plaj. Goa plajlarından sonra benim pek ilgimi çekmedi. Kochi merkezden trenle ulaşım 4 saat.

Tapınaklar

Adada herhangi bir tapınağın festivallerini takip edin, en küçük temple bile bir hafta süren fillerle gösteriler yapılan dev festivaller düzenliyor.

IMG 6852
Kerala Tapınak Festivali

Fort Kochi

Bir zamanlar kale bölgesi olan ve adını da oradan alan kochinin turistlik bölgesi. Çin balıkçı ağları bulunan yere gün batımında gidip fotoğraf çekmek keyifli olacaktır.

IMG 6591 0
Hindistan’ın Güneyinde bulunan Kerala Eyaleti
Beni Instagram’dan takip edin: @yolgunlukleri

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

Benzer Yazılarım

Araba İle Ege ve Akdeniz Turu Yapacaklara Tavsiyeler

Kabak Koyu Hakkında Her Şey 2023 (Kamp, HAZIRLIK, ULAŞIM ve Aktiviteler)

Efsane Rio Karnavalı Hakkında Her Şey 2023 (+Biletler)

emre durmuş

Emre Durmuş

6 yıl önce çıktığım dünya turunda şimdiye kadar 60’dan fazla ülkede bulundum. Elimden geldiği kadar youtube kanalım ve seyahat blogumda en iyi tavsiyelerimi ve yol günlüklerimi paylaşıyorum.