En Faydalı 10 Ücretsiz Seyahat Uygulamaları

Seyahat uygulamaları özellikle uzun yol yapanlar için olmazsa olmazlar. Yolda gerçekten hayatımı kurtardılar desem abartmış olmam. Konaklamadani yol bulmaya, uçak biletine kadar bir çok uygulamadan bahsedeceğim.

Uzun yada kısa bir seyahat farketmeksizin bu uygulamaların bazıları telefonunuzda olmalı. Çok işe yarayacağınıza emin olabilirsiniz 🙂

Dünya Turumda Kullandığım En Faydalı

Maps.me

İşte benim hayatımı kurtaran uygulama. Gecenin bir yarısı ışık yok! Otostop çekerken birden yolu kaybetseniz nasıl bulursunuz? işte bu uygulama sayesinde.  Bu uygulama benim favori uygulamam.

Benim için özellikle otostop çekerken kullandığım harika bir uygulama. Dünyanın her yerinde çok iyi performans gösteriyor. Hangi yollar nereden bağlanıyor, hangi yöne gidiyorum, yakınlarda neler var en güzel ve sade bir şekilde bu uygulama bana gösteriyor.

Sadece otostop için değil, tüm şehir içindeki her şeyde kullanabilirsiniz. Hemen bir örnek ile anlatayım. Örneğin Hindistan Goa şehrindeyim ve nasıl kullanabilirim onu göstereyim:

  • Uygulamayı indirin.

  • Goa’nın çevrimdışı haritasını indirmelisiniz.

  • İlk önce kaldığınız yeri pinleyebilirsiniz. Diyelim JUNGLE by the hostelcrowd hostel’de kalıyorsunuz.
    Bu arada Agoda üstünden diğer konaklamalara da bakıp en iyi seçeceği bulabileceğinizi belirtmeliyim. Ben konaklamalarımı genelde buradan yapıyorum, hem kolayca aradığımı bulabiliyorum, hemde gerçekten geniş bir yorum ağı var.
    Agoda

  • Sonra da gezeceğiniz yerleri dinleyip isimlendirebilirsiniz. Örneğin:Dudhsagar Falls, Aguada Kalesi, Calangute Beach falan filan. Devamı için detaylı bir rehberim var:


    Goa Gezilecek Yerler Tavsiyelerim


    Kendinize bir rota da oluşturmuş olursunuz bu sayede.

  • Ve son olarak çevrimdışı olarak her yeri gezebilirsiniz.
seyahat uygulamaları maps.me
Maps.me

Ayrıca bu uygulamayı kullanmak için internete ihtiyacınız yok. Off-line olarak kullanabiliyorsunuz. Yola çıkmadan önce internet olan bir yerden bağlanıp önce gideceğiniz yerin haritasını indiriyorsunuz sonra ise internete gerek kalmadan GPS üzerinden kullanmaya başlıyorsunuz.

Ortalama bir kaç metre sapma ile yerinizi gösteriyor. İster dağ başında olun, isterse şehir merkezinde fark etmez.
Üstelik ücretsiz

Couchsurfing

İşte en sevdiğim uygulamardan bir tanesi daha. Couchsurfing dünya üzerinden gezginlerin birbirine destek için oluşturduğu en büyük platform.

Ben Couch Surfing sayesinde müthiş maceralar yaşadım. Peki Couch Surfing Nedir?

Couchsurfing deneyimi - Seyahat Uygulamaları
Couchsurfing deneyimi – Seyahat Uygulamaları

Bu uygulamayı kullanarak gittiniz ülkede veya şehirde yerel insanların evinde ücretsiz konaklıyorsunuz. Onlarla kültürlerini, yemeklerini paylaşıyorsunuz. Mükemmel ilişkiler kuruyorsunuz.

Şimdiye kadar Avrupa’nın bir çok ülkesinde, Türkiye’de, İran’da, Sri Lanka’da, Hindistan’da, Japonya’da, Malezya’da ve daha bir çok ülkede bu uygulamayı kullanarak insanların evinde kaldım.

Detaylar için bir rehberim var: Coach Surfing Hakkındaki Her Şey!

Google Translate

Hayat kurtaran başka bir uygulama. Siz ne kadar ingilizce bilirseniz bilin, karşı taraf bilmeyince yine işler sarpa sarabilir. Bu durumda bu uygulama sayesinde sesli olarak çeviri yapabilirsiniz.

İşin en kolay yanı da bu zaten. O telefona bir şeyler söylüyor sen kendi dilinde okuyorsun. Sen söylüyorsun o kendi dilinde okuyor.

Ayrıca resmi durumlarda kendinizi daha iyi ifade etmek istiyorsanız yine bu uygulama size epey yardımcı olacaktır. Sadece uzun cümle kurmaktan kaçının yeter. 7 yaşındaki çocuk cümleleri gibi kısa, basit ve sade 🙂

Ayrıca çevrimdışı olarak o dili indirebilirsiniz. Mesela Hindistan yolculuğunda Hintçe’yi indirerek çevrimdışı olarak kullanabilirsiniz.

Agoda

Konaklamalarımı ayarlamak için son zamanlarda en çok kullandığım uygulama diyebilirim. Gerek tasarımı booking’e göre daha modern ve canlı olması gerekse booking yorumlarını da eş zamanlı göstermesi en büyük etkenlerinden biri.

Onun dışında Türkiye’de geçerli ve iyi bir filtreleme sistemi var. Destek hattı iyi ve kredi kartsızlarda ve ücretsiz rezervasyonlarda angarya bir sürü işlem yok.

seyahat uygulamaları: Agoda

Kötü yanı ise çok çeşit olduğunda bazen gerçekten iyi konaklamalar geri planda kalabiliyor. Ayrıca bazen ücretsiz iptallerin süresi oluyor, yani 7 gün içinde etmelisiniz yada 14 gün içinde etmelisiniz gibi.

Eğer buna dikkat etmezseniz o kesintiyi yaşıyorsunuz ve ücretsiz iptal kadar büyük yazmamaları belki de eleştirilmeli.

İyisiyle kötüsüyle konaklama konusunda en iyiler diyebilirim:

Agoda

Hostelworld

Hostel ararken bu uygulamayı kullanıyorum. Peki neden diğerleri değil? Çünkü bu uygulama bana gerçek fiyatı düzgün bir şekilde sıralayıp veriyor. Başka siteler siz ucuzdan pahalıya doğru sırala dediğinizde sponsorlu gönderileri öne çıkarıyor.

Seyahat uygulamaları: hostelworld

Bu yüzden gezginlerin favori uygulaması burası diyebilirim. Hostel ile gezgin arasındaki bağları koruyor diyebilirim:

HostelWorld

Instagram

Yahu Emre Instagram’da seyahat uygulaması diye yazılır mı?” diye söylenmeyin hemen. Instagram sayesinde pek çok güzel şey yaşadım. Hani bazen soruyorsunuz ya bu sahili nereden buldun? O şelaleyi nereden buldun? O insanla nasıl tanıştın? İşte instagram bunun için en güzel sosyal medya araçlarından biri.

Ekran Resmi 2020 05 26 06.14.56

Mesela atıyorum Bali’desiniz ve etrafta farklı şeyler arıyorsunuz. Açın instagramı #bali postalarına bakın mutlaka birileri Turistlik atraksiyondan çıkıp ilginç bir yerler bulmuş oluyor. Onlarla iletişime geçip yeri sorabilir hatta kimi zaman beraber seyahat edebilirsiniz.

Bu arada Bali de demişken, Bali Gezi Rehberi yazımada göz atabilirsiniz:

Bali Gezi Rehberi

Bu arada da beni de takip etmeyi unutmayın: @yolgunlukleri

Tinder

Tinder deyince aklınıza ilk gelen şeyi unutun. Ben size başka bir şey anlatacağım. Ben Tinder’ı dünya turum boyunca pek çok ülkede kullandım. Eğer bir gezginseniz ve uzun bir yol yapıyorsanız ihityacınız olabilecek bir uygulama.

Bu uygulama sayesinde sadece karşı cinsten biriyle tanışmıyorsunuz. Bu uygulama sayesinde insanlara çok kolay ulaşıp soru sorabilirsiniz, onlarla bir etkinliğe katılabilirsiniz, gittiğiniz ülke hakkında bilgi edinebilirsiniz, hatta kimi zaman couchsurfing gibi kullanabilir insanların evinde kalabilirsiniz.

Bu tamamen sizin nasıl iletişim kurduğunuz ile alakalı. Yani sadece ikili ilişkiler üzerine kurulmuş cinselliği çağrıştıran bir uygulama olarak görmeyin, siz daha faydalı şekilde kullanın bu uygulamayı.

VPN

VPN bildiğiniz üzere sizin konumuzunu başka bir ülkede gösterek internete erişim sağlmanızı sağlayan bir uygulama. İran gibi, Çin gibi hatta kimi zaman Türkiye’de internete erişiminiz olsa bazı kısıtlamalar yaşayabiliyorsunuz.

Son zamanlar İran’da her şey yasaktı: Netflix, youtube, facebook, onedio, WhatsApp gibi bir çok program. Sadece Instagram açıktı.

İran’da ayrıca bazı ilginç teknolojik gelişmeler olmuş. Mesela Netflix yerine Filmimo izliyorlar. Alışveriş Amazon vb siteler yerine kullandıkları yerel siteleri var. Yemek sepeti yerine Snapfood var mesela.

VPN oldukça önemliydi anlayacağınız.

Ve bu tarz durumlarda bundan en çok etkilenen kişiler gezginler oluyor. Bu sebeple VPN sık sık kullanmak zorunda kalabiliyorum.

Nord VPN bu konuda benim kullandığım VPN aracı, sebebiyse bu konuda en dikkat etmeniz gereken şeylerden biri veri güvenliği olabilir. Bu konuda da benim araştırıp bulduklarım açısından başarılı buldum.

Nord VPN

Uber

Bunun için direk Uber ve bu sistemde çalışan uygulamalar diyebilirim. Çünkü dünyanın her yerinde taksicilerin turistlerden fazla para almaya çalıştığı durumlar olacaktır.

Bu yüzden gideceğiniz yerin fiyatını bilmek, oldukça mantıklı olacaktır.

Uber yoksa bu uygulamanın adını nasıl bulacağım diyorsanız 2 yol var:

  1. Seyahat öncesi gezi rehberleri size yardımcı olacaktır.
  2. Taksilerin üstüne bakın, stickerlar size bunu söyleyecektir.
seyahat uygulamaları: Uber
Uber

Uber bazı ülkelerde taksi olmaktan da çıktı, mesela Uber pool ile dolmuş gibi çalışıyor. Uber Jump ile elektrikli bisiklet ve scooter kiralabiliyorsunuz.

Uber buddy ile ise taksi paranız yoksa sizi yürüme arkadaşıyla eşleştiriyor 🙂

Tripadvisor

Her ne kadar kendim Tripadvisor gezgini olmasamda gittiğim yerlerde turistler nerelere uğruyormuş bir bakarım, işte tüm turist lokasyonlarını görebileceğiniz bir uygulama.

Uygulamanın güzel yanı insanların doğru ve gerçek yorumlarını okuyor olmanız. Onun dışında ara sıra güzel yer önerileride bulduğumu söylemesem ayıp etmiş olurum.

Bazen gerçekten güzel deneyimlerin aracısı oluyor.

seyahat uygulamaları: trip advisor

3 Responses

  1. merhaba emre , tebrikler harikasın.. Quora diye bir uygulama var onuda öneririim. bi bak istersen işine yarayacaktır. gittigin yerlerde aktivite arkadasları bulabilirsin kendine

  2. uygulamalar güzel iletişim ihtiyaçlarını nasıl karşılıyorsun mesela video yüklüyorsun paylaşım yapıyorsun vb

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

Benzer Yazılarım

WayAway.io ile Ucuz Uçak Bileti Almak (İnceleme)

27 Ülke için EFSANE Yurtdışı Turları Etkinlik ve Tavsiyeler Listesi 

Kapitalist Olmak! - Emre Durmuş

emre durmuş

Emre Durmuş

6 yıl önce çıktığım dünya turunda şimdiye kadar 60’dan fazla ülkede bulundum. Elimden geldiği kadar youtube kanalım ve seyahat blogumda en iyi tavsiyelerimi ve yol günlüklerimi paylaşıyorum.