Türkiye’de Mutlaka Görmeniz Gereken 10 Yer

Türkiye'de en güzel yerler

Türkiye’de gezilecek yerler saymakla bitmez. Lise yıllarımdan beri otostopla Türkiye’nin pek çok yerini gezdim. Ama dünya turuma küçük bir mola verip Türkiye’ye geldiğim sırada Türkiye’nin en güzel yerlerinden bazılarını gezdim. Sizin de fotoğraflarını görünce koşarak gideceğiniz bu yerleri şöyle bir listeleyim istedim.

 Türkiye Gezilecek Yerler Hazırlık

Bu yerlere gitmeden önce bazı hazırlıklar yapmak iyi olacaktır. Mesela güzel bir sırtçantası hazırlığı yolda pek çok konuda kolaylık sağlar. Bunun için diğer yazılarıma göz atabilirsiniz. Ayrıca konaklama konusunda ben genellikle kamp yaptım ama siz otel konaklaması tercih ederseniz bu yerlerde çok tatlı butik oteller de var. Gitmeden yer ayırmanız iyi olacaktır. Bununla beraber otostop ulaşım konusunda bir tercih olsa da araç kiralamak bazı lokasyonlar için inanılmaz kolaylıklar sağlıyor.


Bu bölge için en çok işine yaracak olan yardımcı bilgiler


Türkiye’de Gezilecek Yerler

Dünya turumu İnstagram hesabımdan takip edebilirsiniz @yolgunlukleri

1- Türkiye’nin Maldivleri Salda Gölü

İlk gördüğümde Türkiye’de böyle bir yer mi varmış yahu! dediğim bir yer, Salda Gölü. Burdur’un Yeşilova ilçesinde bulunuyor. Çok güzel bir kamping alanı var, ayrıca konaklama içinde bungolowlar yapmışlar. Suyun rengine hayran kalacaksınız. Özellikle sabah erken saatlerde muhteşem bir manzara sunuyor. Gölün beyaz kumsalı olan kısmı kamping olan bölgede değil, 2-3 km ilerdeki ormanlık yerden sonra başlıyor.

2- Fethiye Ölüdeniz

Eğer Türkiye’ye yabancı bir arkadaşım gelse ve bol aktivite yapmak için bir yer arıyor olsam kesinlikle kolundan tutar Fethiye’ye giderdim. Fethiye’de yapacak o kadar çok şey var ki. Safari’den tutun, Yamaç paraşütüne, deniz sporlarından, tekne turlarına kadar gezilecek görülecek onlarca yeri var. Ayrıca doğası da muhteşem. Tatil sezonunda biraz kalabalık olsada bence Türkiye’de görülmesi gereken yerlerden.

3- Yedigöller Bolu

Yedigöller’i duymayan kalmamıştır. Ama bu listeye girmeyi hala hakediyor. Dağların arasında birbirinden güzel göllerin olduğu bir yer. Benim en çok sevdiğim göl ise Büyük göl, etrafında ki huzur hep aynı. Ulaşım konusunda önceden baya kötüydü ama şu an yollar efsane güzel. Burada ailecek kamp yapabilirsiniz ayrıca piknik yapmak için de yerler var. Konaklama için butik oteller de mevcut. Su ve tuvalet sorunu olmayan bir yer.

Burası hakkında söylemeden edemeyeceğim. Yedigöller Milli Parkına girerken yollara döşenen o sokak lambaları kadar çirkin bir şey görmedim. Çöpleri, hayvanlara olan bakış açımızı geçtim gereksiz endüstri ile doğaya bu kadar zarar veren başka bir toplum bilmiyorum.

4- Kapadokya

Bugün Kapadokya demek sabah güneş doğarken dev balonlara binip, gök yüzünden lavların oluşturduğu toprakları izlemek demek.

Peri bacalarını ziyaret edip, yeraltı şehirlerinde kaybolmak, atlarla gün batımında at sürmek demek. Çömlek atolyesinde çömlek yapıp, mermer atölyesinde taşları tanımak demek.

Şarap mahzenlerini ziyaret edip, testi kebabı yemek, akşamında Türk gecesine gidip tüm halk oyunlarıyla göbek atmak demek.

Gece mağara otellerde kalıp otantik atmosferini sindirmek demek.

Belki de sırt çantanıza attığınız bir çadırda uyanıp en güzel manzaraya günaydın demek…

Tabiki gelmişken bu müthiş coğrafya da yürüyüş yapmadan olmaz. Atv turu ise arkadaşsız tadı çıkmaz. Eh buradaki son günde de bir hamam sefası yapıp bu güzel coğrafyaya bir daha görüşmek üzere kalbinize gömüp evinize dönebilirsiniz.

5- Sülüklü Göl

Sülüklü göl ulaşımı zor ama gittiğinize değen bir yer. Suyun rengi turkuaz ve dağların muhteşem havası çok iyi hissettiriyor. Ciğerlerim açıldı dediğim yerlerden. Burası küçük bir yer ama gölün kenarlarına kamp atabilirsiniz. Bir iki gün kamp yapmak için ideal. Tuvalet ve su  göremedim o yüzden doğaya gidiyor gibi davranın.

6- Düzcenin Yaylaları – Pürenli Yaylası, Balıklı Yaylası

Batı karadeniz de neymiş yahu! dediğim yaylalardır kendileri. Daha önceleri Orta ve Doğu Karadeniz’e hayran kalmış biri olarak Batı Karadeniz’de buraları bu kadar seveceğimi düşünmezdim. Pürenli ve Balıklı yaylaları yanyana iki yayla. Hane sayısı çok az ve doğası muhteşem. Sular çok lezzetli. Biz burada bir gece kaldık ama konaklama için otel veya benzeri şeylerin olduğunu sanmıyorum. Çadırınızı alın ve sadece gidin! 🙂

7- Diyarbakır & Batman

Güneydoğu ve Doğuanadolu bölgesi malum sorunlar bahane edilerek pek tercih edilmeyen iki bölge. Hasankeyf’ten, surlara kadar uzanan onlarca gezilecek yeri var. Ama bence bu toprakları ve insanları gidip o yerlerde tanımak, dost olmak asıl seyahat olacaktır. Dünya turumdan Diyarbakır’a geldiğimde burada kesinlikle bir kısa film yapmalıyım dediğim yer olmuştu. İnsan hikayesi avcıları orası sizin yeriniz!

8- Gökçeada, Çanakkale

Ülkemizin güzel adalarından birisi de şüphesiz Gökçeada. Bozcada ile birlikle epey anılıyor. Ama bu ikilemde genelde Bozcaada tercih edilirken ben size Gökçeadayı öneriyorum. Gökçeada daha az turistlik ve bolca hikayesi olan bir ada. Rum köylerinden, bozulmamış koylarına kadar gez gez bir kaç günde bitmez. Biz daha geçenlerde Uğurlu köyünün orada ki Gizli limanda 2 gün kamp yaptık. Ayrıca bu nokta Türkiye’de güneşin en son battığı yer olarak biliyor. Kefalos Türkiye’de rüzgar sörfünün yapıldığı nadir yerlerden birisi. Ayrıca Türkiye’nin en büyük köyüde bu adada yer alıyor. Yıldız koyu en popüler yer iken Laz koyu az bilinen ama daha güzel olan koyu. Bolca tatlı butik otel bulabilirsiniz.

9- Yukarı Kavrun Yaylası – Rize

Ayder yaylasının ününü duymayan kalmadı ama hiç merak ettiğiniz mi Ayder’den sonra devam eden yol nereye gidiyor? Ben merak ettim ve gittim. Müthiş yaylalar geliyor. Herkes Ayder’e kadar gelip geri dönerken ben sizi daha yukarılara çıkmayı davet ediyorum. Muhtemelen bu yaylalarda otel vs bulamazsınız ama Kaçkarların güzelliğine aşık olacağınız yerler buralar. Yazın bile 0 dereceye yaklaştığını özellikle söylemek istiyorum ki ona göre hazırlı gidin. Kamp için köylerin az yukarısına ineklerin otladığı yeşil alana çadır atabilirsiniz.

 

10- Selimiye & Datça

Datça yarımadasını gezerken hep pas geçtiğimiz o yol ayrımları var ya. İşte bu yol ayrımları bambaşka cennet yerlere açılıyor. Selimiye’de o yerlerden bir tanesi. Marmaris’e 1 saat uzaklıkta huzur dolu bir köy. Burada su sporları ve gün batımı tekne turları yapılıyor. Genellikle kaostan kaçan sakinlik arayan insanların uğrak noktası. Mesela Türkiye’nin sadece belli elit yerlerinde olan Makro Center burada da yer alıyor. Köyün tepesine doğru çıktığınız da ise enfes bir manzarası var.

17 Responses

  1. Doğanın eşsiz güzelliği ve yer altı kaynakları ile en sevilen Ülkeler arasında Türkiye önemli bir konumda bulunmaktadır. Gezilmesi gereken yerlere kızılcahamam’ı da eklemek doğru olur diye düşünüyorum.

  2. ölüdeniz’d yamaç paraşütü yapmadan turkiye’de heryeri gördüm demeyin.

  3. Dikili,bademli kalem adasi salda golu plaji gibi kumsali ile gorulmesi gereken yerler arasinda

  4. Ege Bölgesi’nde Dilek Yarimadası ve İzmir Ödemiş’e bağlı bazı Mahalleler İlginizi çekebilir

  5. Sülüklü Göl’ün nerede olduğunu yazmamışsın. Diyarbakır’ın da fotoğrafı yok.

  6. Gezilerin, fotoğrafların çok güzel ama yazılarını okurken gözlerim ağrıyor imla hatalarından. Blog yazarı olacaksan bunlara dikkat etmen daha iyi olacaktır. Nacizane bir tavsiye 🙂

  7. Bu yerler arasında Mardin – Midyat nasıl olmaz çok enteresan sen Türkiye’yi gezmemişsin sadece Türkiye’nin batısını gezmişsin. Başlığı Türkiye’nin batısında mutlaka görmeniz gereken 10 yer olarak değiştirmen daha makul olur

      1. Hak ettiğin yorumları almadığını görüyorum emrecim zorla kendi reklamalrını yapmaya çalışan bi kaç insan beni çok rahatsız etti ben ve dostlarım senin hikayelerini anlatmaya devam ediyoruz ne yapıyosan onu yapmaya devam et başarılar güzel kardeşim.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

Benzer Yazılarım

Ucuz Uçak Bileti Nasıl Alınır +17 Gerçek Yöntem 2023

Sırt Çantamda Neler Var? Tüm Ekipmanlarım + Fiyat/Performans

Araba İle Ege ve Akdeniz Turu Yapacaklara Tavsiyeler

emre durmuş

Emre Durmuş

6 yıl önce çıktığım dünya turunda şimdiye kadar 60’dan fazla ülkede bulundum. Elimden geldiği kadar youtube kanalım ve seyahat blogumda en iyi tavsiyelerimi ve yol günlüklerimi paylaşıyorum.