Sırt Çantamda Neler Var? Tüm Ekipmanlarım + Fiyat/Performans

Bana en çok gelen sorulardan birisi; Sırt Çantamda Neler Var?

7 yıldır tam zamanlı olarak yollardayım. Şimdiye kadar 70’den fazla ülkeye gittim. Tüm bu süreçlerde birbirinden farklı seyahat deneyimlerim oldu. (Tren, otostop, kamp, karavan)

Her biri için ihtiyaçlarımı görüp düzenli olarak ekipmanlarımı yeniledim. Yani bu yazıda kamp ekipmanlarım ve elektronik ekipmanlarımı da ayrıca göreceksiniz.

İster dünya turuna çıkın isterse 3 günlük bir geziye hiç fark etmez. Yola çıktığınız zaman bazı ekipmanlar hem zaman kazandırıyor hem de kolaylaştırıyor. Bu yazımda size çantamda neler taşıdığımı ve yorumlarımla paylaşacağım.

Yanınıza her eşyadan aklınıza gelen eşyayı almak için değil almamak için bu yazıyı okuyun. Çünkü olabildiğince az ama işe yarar eşya ile yola çıkmanız lazım. Yoksa işkenceye döner yolunuz.

Zaman zaman bazı değişiklikler oluyor; bunları bu yazıyı güncel tuttum eklemeye çalışacağım.

Unutmadan tüm bu ekipmanları bir günde almadım. Bu ekipmanları toplamak benim için yıllarımı aldı. Siz de bu tecrübeden yola çıkarak için aşama aşama bütçenize göre kendi ekipmanlarınızı toplayabilirsiniz.

sırt çantamı nasıl hazırlıyorum Peru
Machu Picchu, Peru – Sırt Çantamda Neler Var

Sırt Çanta Seçimlerimi Nasıl Yapıyorum?

İlk olarak çantanın kendisi ile başlayalım sonra içine bakarız 🙂

Benim için ideal boyut 50 veya 60 +10 litrelik Sırtçantası, 70 +10 litre olanlar çok büyük oluyor sığmıyor hiç bir yere. Şu anda iki farklı çanta kullanıyorum. İkisinin de özellikleri üstünde yazıyor. Fotoğrafta gördüğünüz çanta ekipman çantam onu şu an kullanmıyorum.

The Northface TERRA 65 Çanta

Hafif ve aşınmaya dayanıklı, 

İki çapraz alüminyum çubuk, taşımayı dengeler ve yükü kalçalarınıza stabil ve eşit biçimde aktararak sırtınızdaki yükü hafifletir. Ayrıca bel kemerinde su şişesi için ekstra yer var.

Siteye GİT👆🏼
Jack Wolfskin Sırt Çantası 50 Trekking

Kamp şartları, Uzun doğa yürüyüşleri ve Dağ gezileri aktiviteleri için anatomik sırt 

tasarımına ve Oldukça kaliteli bir kumaşa sahip.

Hafif ve aşınmaya dayanıklı, 

İki çapraz alüminyum çubuk, taşımayı dengeler ve yükü kalçalarınıza stabil ve eşit biçimde aktararak sırtınızdaki yükü hafifletir. Ayrıca bel kemerinde su şişesi için ekstra yer var.



Siteye GİT👆🏼

Doğru Sırt Çantası Nasıl Seçilir? (Doğru Sırt Çantası Seçimi Konusundaki Düşüncelerim)

Ek olarak her zaman daha değerli eşyalarımı koyduğum bir çantam olur. Bunun da boyutu 20 litre olmasını en ideal olarak karar verdim.

Bu çantayı bir yere yerleştikten sonra bile şehir içi gezilerimde kamera, telefon ve cüzdan koyup kullanıyorum.

İki çantam içinde bir yağmurluk kılıfı kesinlikle yanlarına tıkıştırıyorum. Çünkü bazen resmen bulut beni takip ediyor 🙂

Onun dışında GÜVENLİK için iç çanta ve bel çantaları cüzdan, pasaport, elinizin altında bulunmalık nakit para gibi şeylerde önünüze asarak hem güvenli oluyor; hemde kolay ulaşılabilir.

Çanta için Organizasyon Çantaları

Sırt çantasıyla geziyorsanız çanta için organizasyonu iyi yapmanız lazım. Ben iç çamaşırlarımı, ilaçlarımı, bakım malzemelerimi, tüm kablolarımı, şart aletlerimi, kirli eşyaları vs gibi bağımsız her şeyi bir iç çanta içinde taşıyorum. Şu anda kullandığım organizasyon çantalarım.

Bavul İçi Düzenleyici Organizer 6'lı Set

Bütün eviniz sırtınızda ve evi düzenli olsun ister çoğu insan. Ben eşyalarımın derli toplu durması ve herşeyi daha kolay bulabilmek için eşyalarımı kategorize ederek seyahat çanta düzenleyicilere koyuyorum.

Siteye GİT👆🏼

Kıyafet Seçimlerimi Nasıl Yapıyorum?

Ben gittiğim yerlerde 1-2 gün hiç kalmıyorum neredeyse. Genelde en az 2-3 hafta kalıyorum; bazense 2-3 ay. Buradaki rakamlardan çok hazırlama şeklimin size fikir vermesini umuyorum.

Çantamı hazırlarken az eşya olmasına özen gösteriyorum, tropikal yerlere giderken yanıma aldıklarım şu şekilde; 7-8 tane tişört, 2 tane şort ve 1 tane sweatshirt alıyorum genelde, bunların dışındada bol bol iç çamaşırı ve çorap aldım çünkü en çok onları değiştiriyorum.

Nefes Alabilir Hızlı Kuruyan Tişört

Tişörtlerinizin hava alabilir olması terletmemeli uzun yollarda işinize yarayacaktır. Nefes alabilen kumaştan tişörtler tercih etmenizi tavsiye ederim. Ben kamp, bisiklet gezileri ve yürüyüşlerimde kullanıyorum. Hızlı kuruyor ve vücudumu nemsiz kuru tutuyor. 

Siteye GİT👆🏼

Buna ek olarak 1 tane kot pantolon ve bir tane de gömlek alıyorum. Olur da sokaklar dışında şehrin gece yaşamını, barlarını keşfetmeye çıkarsam bazı yerler pantolonsuz almıyorlar; gömlek de nadiren de olsa özlediğim bir şey oluyor.

Erkek Oduncu Gömlek

Hem şık duruyor hem de kış ve mevsimlik havalarda da kullanılabilir. Çantamda mevsim farketmeksızın hep vardır. 

Siteye GİT👆🏼
Şort Olabilen Erklek Yürüyüş Pantolonu 3'ü 1 Arada

Özellikle trekkinglerde çok işe yarar bir şey, uzun yürüyüşler bazen terletebilir veya bir anda mevsim değişebilir. Bu tarz yürüyüşlerde sıcakladığımda, terlediğimde İstediğim zaman fermuarlarından açarak şort yapabiliyorum. hafif yazlık bir pantolon esintili havalarda kullanılabilir. oldukça pratik ve diğer avantajı ise oldukça hızlı kuruması.

Siteye GİT👆🏼
Bol Geniş Erkek Pantolonu

Çok rahatlar ve yolda her zaman giyilebiliyorlar. Doğanın içerisinde rahatça hoplayıp koşuşturmak için rahat hareket edebileceğim salaş, şalvar tarzı geniş kıyafetler.

Siteye GİT👆🏼

Yağmurluk ise bence çok önemli. Dediğim gibi bulut resmen bazen beni takip ediyor. Bunun için kanguru modelleri ben hava aldırmıyor diye çok tercih etmiyorum; fakat daha iyi koruyorlar. Normal ceket yağmurluk kullanıyorum.

Kullan at yağmurluklardan da bir iki tane bulundurmakta fayda var. Oldukça pratik oluyorlar.

Çok Fonksiyonlu Yağmurluk

Yağmurluk önemli ve olmazsa olmaz ama bu tarz büyük yağmurluk daha önemli. Sırt çantam sırtımdayken bile giyebileceğim bir yağmur tercih ettim, oldukça büyük kesimli olduğundan oldukça fonksiyonlu, bu da onu bir zemin örtüsü, mat hatta çadır olarak bile kullanabilir yapıyor.

Siteye GİT👆🏼

Kıyafet konusunda çok da farklı bir şey yapmıyorum anlayacağınız. Dikkat etmeniz gerekenler eğer sırt çantasıyla geziyorsanız; çantanızı tamamen doldurmayın. Güzel fotoğraflar için evi götürmeye de gerek yok, ihtiyacınız olan çorabı da bulamamak kötü bir şey. Yani gideceğiniz yere göre oldukça iyi şekil almalısınız.

Erkek Mayosu, Yüzme Şortu

Kısa olması ve hızlı kuruması en önemli şey. Zevk meselesi 🙂

Siteye GİT👆🏼

Ayakkabı Seçimlerimi Nasıl Yapıyorum?

Eskilere gidersem bu yolculuğa bir sandalet ile çıkmıştım ve gayet sağlam ve kullanışlıydı. Sonra bir restoranda çaldırmıştım. Artık sandalet ile o kadar uzun yollar yürüyebilir miyim bilmiyorum. Ama yine de kısa yollar yürüyorum diyemem 🙂

Onun dışında bir spor ayakkabısı alıyorum. Oldukça hafif ve rahat olması çok önemli.

Eğer gittiğim yerde tırmanış, doğa yürüyüşü gibi şeyler olacaksa mutlaka bir outdoor ayakkabı bulunduruyorum. Bu detay oldukça önemli çünkü ben spor ayakkabıyla çıktım bir şey olmadı gibi yazıları görebilirsiniz. Kesin çevrenizde bunu diyenlerde vardır.

THE NORTH FACE Yüksek Bel Yürüyüş Botları

Ben the north face yürüyüş botları kullanıyorum. 

Gerçekten oldukça kalın bir deriye sahip ve oldukça sıcak tutuyorlar iç yüzeyi yumuşak ve pamuklu bir kumaş sahip burda oldukça güzel bir hissiyat veriyor.

Siteye GİT👆🏼

Ama durum biraz bundan farklı, eğer ayağınızı inceltirseniz 2-3 hafta sürekli acıyı hissederek zorlanırsınız. Bütün planınız aksar hatta 2-3 hafta üstüne bile basamayabilirsiniz.

Onun dışında bu tarz bir ayakkabıyı alırken; su geçirmemesine, ayağınızı vurmaması için hangi çorapları kullanmanız gerektiğini ve ayağınıza da hava aldırması önemli. Bilekli olanları burkulma, içilmeleri azalsa da bana rahat ettirmediğinden seçmiyorum.

Ayağınız hava almazsa su toplar; uygun çorapla giymezseniz de ayağınızı vurup yara yapabilir.

Ayaklarınız tüm yolculuklarda sizi taşıyacağı için onların iyi ve sağlıklı kalması oldukça önemli. O yüzden ayakkabı seçimlerim, benim ince eleyip sık dokuduğum yerler.

İlaç ve İlk Yardım Çantası Hazırlıyor Muyum? İçinde Neler Var?

uzun yolculuk için çanta hazırlığı - İlk yardım seti
ilk yardım çantası

Küçük bir ilk yardım çantası yapın kendinize, ben bir tane hazırladım içinde; antibiyotik, ağrı kesici ilaçlar, böcek ısırmasına karşı ilaç ve merhemler, yara bandı vb ne varsa azar azar hepsinden ilk yardım çantasına koydum. Belki birkaç yara bandı da koymalısınız.

İlk Yardım Kiti

Oldukça ufak ve hafif olan bu kitlerin içerisinde yara bandı,sargı bezi, makas, oksijenli bez vs gibi temel ilk yardım ihtiyaçlarınıza uygun pek çok şey var, siz tabi kendi kullandığınız ilaçlarınız varsa, ona göre şekillendirebilirsiniz, aşşağıya örnek bir tane link bırakıyorum

Siteye GİT👆🏼

Genelde soğuk yerlere alışık olmadığımızdan dolayı çabuk üşütebiliyoruz. Nurofen gibi soğuk algınlığı ilaçları böyle durumlarda oldukça işime yarıyor. Grönland videomu izlediyseniz; orada uzun bir trekking yapmıştım ve üşütmüştüm. Akşam nurofen (soğuk algınlığı hapı) içip, ertesi güne toplamam gerekti ve neyse ki topladım.


Nasıl Bir Powerbank Kullanıyorum?

İki tür powerbank kullanıyorum. Birisi Magsafe olanlardan telefonun arkasına bitişik duruyor diğeri ise genelde dağ bayıra gittiğimde uzun süre elektrik olmayacaksa bunu aluyorum.

Hiç olmadık yerde biten sarjlar, kapanan telefonlar gerçekten zaman zaman her şeyimi alt üst ediyor. Sürekli sürekli şarj etmem neredeyse imkansız; üstüne üstelik fotoğraf çekip biraz da haritayı aktif kullanınca pat diye kapanıyor. Güneş enerji ile çok yavaş şarj olsada doğada hayat kurtarıcı olacağını söyleyebilirim.

Güneş Enerjili Taşınabilir Şarj Cihazı

Eğer daha hafif bir şarja ihtiyacınız varsa sadece güneş enerjisi ile çalışan telefon ipad kamera şarj edebileceğiniz hafif bir opsiyon olan güneş enerjili powebankler. 

Aynı zamanda çoğunluğunda aydınlatma özelliği de var, aşşağıya linkini bırakıyorum.

Siteye GİT👆🏼

10.000 mAh bir powerbank kullanıyorum. Belki 20.000 mAh daha da işime yaracak gibi olsa da çok ağır olmasından bir süre daha geçmem gibi duruyor.

Bazense her seferinde 10.000 olanı çıkartmak zor geldiğinden 3.000 mAh küçük bir tane daha taşıyorum ve elimdeyken takıp gezmem oldukça pratik oluyor.

TÜM ELEKTORNİK EŞYALARIM

Fotoğrafçılık ekipmanlarım: fotoğraf makinesi, 3 adet lens, drone ve aksiyon kamerası çekim için kullandıklarım.

Onun dışında videolarım için makime ayrıca bir shotgun mikrofon ve birde gorilla tripod kullanıyorum.

Kullandığım Kameralar

Sony Alpha 6600 | APS-C Aynasız Fotoğraf Makinesi

Yıllardır hem vlog hem de fotoğraf için sony serilerini kullanıyorum. Bir çok anlamda diğerlerinden daha avantajlı benim için. 


  • Hızlı ve odak sorunu yok
  • Küçük ve hafif
  • Video ve Fotoğraf kalitesi inanılmaz. 
  • Lensleri taşınabilir hacimde ve fiyatları uygun. 


Şu anda kullandığım Sony alpha 6600 ayrıca kesintisiz ve ısınmadan 4k video çekebilmesi döner ekranı ve çok uzun batarya ömrü ile şu an ana kameram.

Siteye GİT👆🏼
Sony E-Mount APS-C 10-18 mm f/4 Lens

Bu benim vlog lensim. Geniş açılı olması dolayısı ile en çok kullandığım lens. Diğer markaların geniş açılı olanlarına göre hem hafif hem hızlı hem de hacminin küçük olması büyük avantaj. Keşke boyutu aynı kalsa ve diyaframı biraz daha açık olsa.

Siteye GİT👆🏼
Sony 18-105 Mm F / 4.0 G Powerzoom Objektif

Genellikle zoom lens olarak kullanıyorum. Vloglarımda dış çekimler ve anlattığım konulara üst görüntüler çekmek için bu lensi kullanıyorum.

Siteye GİT👆🏼

Kullandığım Telefonlar

Samsung Galaxy S22

Ben çift telefon kullanıyorum. Bunlardan birisi samsung galaxy s22. 

Bu telefonun sevdiğim yanlarından biri; 100X zoola bile görüntüyü işliyor olması yani Çok uzaktaki göremediğiniz yerleri Bile samsung s22 kamerasıyla kolaylıkla görebiliyorsunuz. Gece pozlaması ve pil ömrü de oldukça başarılı. 

Siteye GİT👆🏼

Drone ve Aksiyon Kameram

DJI MAVIC AIR 2 FLY MORE COMBO DRONE

Çekimlerimde kullandığım bir diğer çekim ekipmanım mavic air 2.

Hızlı ve sarsılmıyor, sessizliğinden ötürü çekimlerde hiç problem yaşatmıyor. 


       -Hızlı ve sessiz çalışıyor

       - pil ömrü çok iyi 

       - 5.2k yüksek görüntü kalitesi  

Siteye GİT👆🏼
GoPro HERO10 Aksiyon Kamerası

Stabilizasyonu muhteşem. Hem vlog hem de aksiyon çekimlerinde kullanıyorum. Bazen de tehlikeli ülkelerde çok işe yarıyor.

Siteye GİT👆🏼

Aksesuar ve İşe yarar Diğer Ekipmanlarım

UGREEN 65W 4 Bağlantılı Şarj Cihazı

Adaptör tercihlerimde de birden fazla farklı giriş yerlerinin olmasına ve hızlı şarj edebilmesi benim için önemli. Tek bir adaptörle bütün elektronik cihazlarımı şarj edebilmek hem çantamda alan kazandırıyor hemde kolaylık sağlıyor. 

Siteye GİT👆🏼
INTERNATIONAL ADAPTÖR ÇEVİRİCİ

 Her ülke için farklı priz çeviriciler almak hem zaman hemde sırt çantanızda alan kaybı. Ben bunun yerine hepsinin bir arada olduğu tek bir adaptör kullanıyorum. 100+ ülkede kullanılabiliyor

Siteye GİT👆🏼
Samsung Galaxy Watch 4 | 44 mm Akıllı Saat

Kullandığım akıllı saat. stres durumu, uyku düzeni, kalp ritmi, hatta kandaki oksijen değerini bile ölçüyor. Sağlıksal özelliklerinin yanı sıra telefonum uzaktayken mesajlaşmaları ve aramaları saatimle cevap verebiliyor olmak bazen hayatı kolaylaştırıyor.

Siteye GİT👆🏼

Bluetooth Hoparlör

Sesli müzik dinlemek için küçük bir hoparlör taşıyorum. Sessiz sakin bir yerde oturduğumda, manzara izlerken bana en iyi eşlik eden ekipmanlarımdan biri.

Bazense yürürken sıkıldığımda, Kübalı gençler gibi açıp müziği yürüyorum. Özellikle kimsenin olmadığı yerlerde yürürken açıp dinliyorum.

Wonderboom 2 Taşınabilir Bluetooth Hoparlör

Favori hoparlörüm. Bol bol açık havada vakit geçirmeyi ve kamp yapmayı sevenlerdenseniz, pil kullanım ömrüne ve açık hava basının iyi olmasına su ve toza dayanıklı olmasına dikkat etmeyi unutmayın.

Siteye GİT👆🏼

Bilgisayarım

2020 Apple Macbook Pro

Bazen işlerim yoğun olduğunda zamanımın çoğu bilgisayar başında geçebiliyor. Ben MacBook Pro kullanıyorum. Bu bilgisayarı tercih etmemin sebebi: 


  • hızlı olması (donma vs gibi problemlerinin olmaması)

      -  şarj ömrünün uzun olması (24 saate kadar dayanıyor.)

     -  Görüntü kalitesi ve ses düzeyinin iyi olması.

Siteye GİT👆🏼

Defter & Kitap

Dünya turuna çıkıyorum elbette bunları yazmak, not etmek güzel hatıralar bırakacaktır. Yanımda biri küçük biri büyük iki defter tane taşıyorum.

Zaman zaman not alıyorum, karalıyorum, anı yazıyorum. Uzun zaman raftan indirdiğimde en keyifli eşyalarımdan biri olacağını düşünüyorum.

Çantamı en çok ağırlaştıran eşya bunlardır. Tam 6 tane almıştım Güney Amerika seyahati öncesi. Genellikle okuyup, sonrasında tanıştığım insanlara anı kalsın diye hediye ediyorum, bazense atmak zorunda kalıyorum. Ama son zamanlarda e kitap kullanıyorum o da muhteşem kolaylaştırıyor işimi. Zaten sınırsız kaynağa sahip oluyorum böyle olunca.

KOBO-KOBO Dijital Kitap Okuyucu

İnce ve çok az yer kaplıyor. İçerisine binlerce  kitap indirebiliyorum. 

Ekranı gerçek bir kitap sayfasına benziyor ve hiç göz yormuyor.

Böylelikle bir ağır yükü daha sırtımdan indirmiş oldum.


Benim kullandığım e-kitap’ın ve İçerisine eklediğim birkaç kitabın da linkini aşağıya bırakıyorum:

Siteye GİT👆🏼

Önerdiğim tüm kitaplar aşağıdaki linkte var.

sırt çantası hazırlığı Emre Durmuş


KAMP EKİPMANLARIM

Husky Bird 3 Kiilik adr Yeil : Amazon.com.tr: Spor ve Outdoor

Ne çok pahalı, ne de uygun fiyatlı olan Husky bird bir trekking ve kamp çadırım. Başlangıç için idealdir. 4 Mevsim kullanılabilir. Sağlam bir üründür. Ürünün en dikkatimi çeken özelliği ise pol materyali. 

Poller, durawrap malzemeden üretilmiş, yani esnek ve kırılmalara karşı daha dirençli. Bu da çadırı zorlu hava koşullarında bile sağlam kalmasını sağlıyor.


  • Malzeme kalitesi iyi.
  • Her mevsim işinizi görebilecek kullanışlı bir çadır.
  • Orta fiyatlı ( fiyatına göre iyi performans)


Siteye GİT👆🏼

Uyku Tulumu Seçimimi Nasıl Yapıyorum?

Sıcak yerlere de gitsem yanımda bulundurmaya çalışıyorum. Soğuktan korumanın dışında; sinekten, kirden, böcekten de koruyor çoğu zaman. Coachsurfing de kaldığınız yerler bazen çok iyi olsa da; zaman zaman kötü de olabiliyor. Bu tarz durumlarda oldukça işe yarıyor.

Dışarda yattığım çok fazla günde oldu. Her tarafı kapanan hamakları sıcak yerlerde iki ağaca bağlayarak uyuduğum günlerde ise, gündüz ne kadar sıcak olursa olsun gece uyurken üşüyebiliyorum.

4 mevsimsel bir uyku tulumu oldukça önemli oluyor. Hafif ve yer kaplamayanlar oldukça kullanışlı olacaktır.

Husky Uyku Tulumu Anapurna-27 °C

Karda kışta bile sizi sıcak tutacak bir uyku tulumudur husky. -27 dereceye kadar soğuk havada bile sizi sıcak tutabilir. Ancak uzun yürüyüşler için biraz ağır gelebilir.. husky anapurna tercih etme sebebim ayaklarınızın üşümemesi için çıkarılıp takılabilen ekstra elyaf takviyesinin olması, aynı şekilde iç kısmında da cepleri var, soğukta daha çok elleri ayakları üşüyen biri iseniz tavsiye ederim.

Siteye GİT👆🏼
Katlanabilir kamp Sandalyesi

Kampın çadır kadar önemli olan bir diğer parçası da kamp sandalyeleri.

Ben hem araç bagajına hemde karavana koydum, kullandığım ürünlerin özellikleri ise;


  • Taşıması, kurması, toplaması hızlı ve kolay
  •  Asılabilir çanta
  • Hafif, az yer kaplıyor 
  • Su geçirmez ve sağlam kumaş  


Siteye GİT👆🏼
Evolite Kamp Matı

Kamp matı, çadır içerisindeki zemin ile vücudumuz arasında stabil bir hava katmanı oluşturur. Kamp mat tercihinizi, kamp yapacağınız mevsime, ve yere göre seçin. Eğer sırt çantanızla seyahat edecekseniz daha hafif, soğuk bir yere gidecekseniz ısı yalıtımı iyi olan bir kamp matı seçmelisiniz. 

Siteye GİT👆🏼
Pamuklu Atletik Spor Çorabı

Çoraplar ayakkabı kadar önemli olabiliyor. Aktif bir hayat tarzında ayağınızın iyi koşulda olması önemli, uzun yürüyüşlerim için spor çorabı kullanıyorum. Yapıları ve dokuları sayesinde uzun süreli yürüyüşlerde bile terleme yapmıyor ve ayağım nefes alabiliyor. 


  • ayaklarım gün boyu serin ve kuru kalıyor.
  • trekking, koşu için idealdir. Ayak basıncını azaltır. 
  • sürtünme yaşatmaz
  • Dayanıklı kumaş yapısı, esneme Yapmaz.


Siteye GİT👆🏼
Termos Suluklar ve Termos çanta

Çadır kamplarındaki belkide en önemli problem elektriktir. Herzaman bir buz dolabı bulamayabilirsiniz. Özellikle birde yaz aylarındaysanız, bu can sıkıcı olabilir. 

Ben bu yüzden hem bardak seçimlerimde hemde matara seçimlerimi termos olmasına yanı soluğu uzun süre soğuk sıcağı uzun süre sıcak tutmasına dikkat ediyorum. İçecekleri halleriniz, ya diğer yiyecelerker?

Bunun için genişçe bir termos çanta ve biraz buz işinize yarayabilir.

Siteye GİT👆🏼

Havlu Seçimi Nasıl Olmalı?

Katlanıp küçük olan ve çabuk kuruyan havlulardan kullanıyorum. Bazen duştan sonra çok iyi kurutmuyorlar bazen beni sinirlendirse bu durum, oldukça az yer kaplamasından dolayı ben böyle bir havlu kullanıyorum.

Mikrofiber Seyahat Havlusu

Sırt Çantasında kimse kocaman, ıslak, ağır ve oldukça yer kaplayan bir havlu taşımak istemez. Bunun yerine seyahat havluları tercih etmek hem çantanızda alan, hemde hafiflik sağlayacaktır. 


  • oldukça büyük olmasına rağmen az yer kaplıyor.
  • Hızlı kuruyor 
  • Islakken kutusuna koyabiliyorum hava alıyor ve diğer eşyalarımı ıslatmıyor.


Siteye GİT👆🏼
Çok Amaçlı Çakı

Kamp yapacağınız alanda nerde nasıl bir kesici alet edevata ihtiyaç duyacağınız belli olmaz. Bu yüzden yanınıza bu tarz ufak ve  çok amaçlı çakı yada anahtarlık benzeri bir şeyler almak işinize yarayabilir.

Siteye GİT👆🏼

Kafa Lambası

Sırt çanta hazırlığı diyince ilk alka gelendir. En çok kullandığım malzemelerin başında geliyor.

Bazen yolda kamp yaptığım için; bazense gece yolculuklarında telefon ısını açmak pratik olmuyor. Çantam da büyük olduğu için iki elimle hızlı hızlı bir şeyler ararken kafa lambası oldukça pratik oluyor. Benimkinin linkini bulamadım. Siz bütçenize göre bakabilirisiniz.

Sinek İlacı

Asya bölgesinde sinekler başa bela. Gerçi havanın sıcak olduğu ve sulak olan her yerde başa bela. Özellikle dışarda yatarken sabaha kadar uyutmuyorlar. Kesinlikle taşımaktan en çok zevk aldığım eşyalarımın arasına Asya seyahati sonrası bunu ekledim. Bazen işe yaramıyor sanırım sineğin türüne göre değişiyor.

Off! Sinek Kovucu Sprey

Sıcak yaz günlerinde kamp deneyiminize davetsiz misafirleriniz konuk olabilir, 

Gecenizin maf olmaması için yanınıza mutlaka bir sinek ve haşere kovucu sprey almayı unutmayın.

Siteye GİT👆🏼

Çantanıza az eşya almak yol boyunca sizi oldukça rahatlatacaktır. Ben yukarda bir sürü eşya yazsam da her seyahatimde hepsi yanımda olmuyor. Seyahat tarzıma göre ekipmanlarımı yanıma alıyorum.

Eşyalar yüzünden çantayı taşımaktan gezemez bir hale gelmemelisiniz. En önemli detaylardan biri de bu. Ayrıca neye ihtiyacınız olduğunu siz belirlemelisiniz, benim tavsiyemi değerlendirip bu sizinde işinize yarar mı? sorusuna cevap vererek şekillendirmelisiniz.

Merak ettiklerinizi ve düşüncelerinizi yorumlarda belirtmeyi unutmayın. Benim dünyamda çoğunluk yolda geçiyor. Hancıyım, yolcuyum, seyyahım! Umarım faydalı bir yazı olmuştur, yollarda görüşürüz 🙂

15 Responses

  1. Aliexpres te satılan 100 watt 65 watt powerbanklar var içinde 18650 şarjlı piller var 4 lü 6 lı 8 li şeklinde ondan alırsan 8 li
    yine Aliexpress de satılan 9900 yada 19.800 Mah kapasiteli 18650 şarjlı piller satın alıp poverbanka onları yerleştirip 100.000 Mah gibi bir kapasite elde edebilirsin
    2 adet 100 Watt
    2 adet Baseus 65 watt 20.000 yada 30.000 Mah poverbank almak yeterli olacaktır ben Baseusun 65 watt 30.000 Mah olanını tercih ederim fiyatları yüksek biraz 750 Tl üzeri
    Ayrıca 100 watt olan çoklu Tayps-i c gşrişli seyahat adaptörleride var
    100 Watt 65 watt
    100 Watt 100 Watt 65 watt 60 Watt gibi

  2. Merhaba emre çok acil bir sorum var cevap verirsen sevinirim yaklaşık iki yıl önce bir video yapmıştın sırt çantamda ne var diye bir video orda bir hard disk önermiştin benim şuan bir harddisk e ihtiyacım var hala kullanıyorsan o hard disk i veya önereceğin bir hard disk varsa yardımcı olabilir misin 😊

  3. Merhaba Emre,
    yillardir seni ilgiyle takip ediyorum. Imkansizligi asip dünyayi geziyorsun ve bu güzel gezilerini bizimlede paylasiyorsun.

    Bu Sene Avustralyaya gitmek istiyordum Vizemi aldim orada bi akrabam vardi sonra malum pandemi olayi baslayinca malesef yatti.

    Avustralyada tanidigim var ve önümüzdeki uygun zamanda gitmeyi planliyorum. Videolarinda galiba gitmedigini farkettim. Hem Akrabami ziyaret etmek hemde senin gibi profesyonel bir gezginle beraber bir avustralya turu yapmak isterim. Akrabam (Dayim) o da eslik eder, oda senin gibi olmasada amatör gezginlerden 🙂 Bu yazimi okursan muhakkak bana ulasmani isterim.

    Almanyadan Selamlar

    Ibrahim

    1. Yıllardır emre yi takip eden birinin, emrenin bir kişi ile seyahat etmeyi istemeyeceğini de biliyor olmanız gerek +. Onun yolculuklarında en iyi arkadaşı yine kendisi. 🙂
      Yolda denk geldiğinde selamlaşır tanısır sohbet eder fakat yanlız kalmak ve yanlız olmak istediğinide her fırsatta dile getiriyor nazikce buda kişisel tercihi 🙂

  4. Kral aldığın iki çantanında markasını öğrenebilir miyim veya tavsiye ettiğin daha iyi çanta varsa söyleyebilirsin

  5. Emre, Yeni almış olduğun bu frontback (ön çanta) olarak kullandığın çanta nın markası nedir? Bununla ilgili çekmiş olduğun Youtube videonu izlemiştim, çok kullanışlı ve güzel bir çantaya benziyor. Markasını ve nerden aldığını paylaşabilirsen çok sevinirim ve mutlu olurum. Sağlıcakla kal, videolarını izlemek, seni takip etmek bizleri mutlu ediyor. 🙂 İyi yolculuklar 🙂

  6. Her zamanki gibi güzel yazı çadırla falan konaklama yapacaklara kesinlikle kaliteli bir mat almalarını tavsiye ederim.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

Benzer Yazılarım

Ucuz Uçak Bileti Nasıl Alınır +17 Gerçek Yöntem 2023

Araba İle Ege ve Akdeniz Turu Yapacaklara Tavsiyeler

Kabak Koyu Hakkında Her Şey 2023 (Kamp, HAZIRLIK, ULAŞIM ve Aktiviteler)

emre durmuş

Emre Durmuş

6 yıl önce çıktığım dünya turunda şimdiye kadar 60’dan fazla ülkede bulundum. Elimden geldiği kadar youtube kanalım ve seyahat blogumda en iyi tavsiyelerimi ve yol günlüklerimi paylaşıyorum.