Araba İle Ege ve Akdeniz Turu Yapacaklara Tavsiyeler

Araba ile Ege ve Akdeniz turu yapmak, eğer ölmeden önce yapılacaklar listeniz varsa eklenmeli, listenin üstlerine taşınmalı ve üstü hızla çizilmesi gereken bir deneyim. Böyle bir arayışa girdiyseniz aklınıza bir ton soru takılıyor olabilir.

  • Rotayı nasıl çizmeliyim? (Tüm listeyi aşağıda bulacaksınız)
  • Yanıma ne alacağım? (Önemli ekipmanlar listesi)
  • Nerede kalmak daha iyi olur? (Otel, Karavan, Çadır tavsiyelerim olacak)

Defalarca sahil şeridini izleyerek Ege ve Akdeniz Turu yapmış birisi olarak size bir tavsiye listesi oluşturmak istedim. Hangi rotayı seçebilirsiniz, nereden başlamalısınız, hangi ekipmanları almalısınız, gözden uzak kalmış yerler nereleri gibi soruların cevaplarını hadi gelin birlikte bulalım.

Tavsiyelerim tamamen kişiseldir, beğendiğiniz yerlerini kırpıp, kalan kısımları doğaçlama şekillendirebilirsiniz.

Ege ve Akdeniz Turu Tavsiye
Ege ve akdeniz turu (Araba ile)

Ege Bölgesinden başlayarak Akdeniz sahillerine uzanan kıyı hattı dünyanın en güzel uzanan kıyı şeritlerinden biri.

Türkiye inanılmaz bir coğrafya ve bunun en güzel yerleri sanki bu şeride sıralanmış. Tarihinden doğasına, denizinden havasına her yönüyle büyüleyici güzellikte olan Ege ve Akdeniz kıyı şeridi, ölmeden önce vakit geçirilmesi gereken, keşfedilmesi gereken yerler listesinde üst sıralarda olmalı.

Ege ve Akdeniz Turu Öncesi Bilmeniz Gerekenler?

Ege ve Akdeniz güzel ve bakir sahillerini eleştirilebilecek tek şey belki de yollar olabilir. Ama bu da hem coğrafi şartlardan dolayı, hem de doğayı korumak adına bu şekilde olması oldukça normal.

Ege Bölgesinde dağlar denize paralel bu sebeple çok girintili çıkıntılı. Bu eşsiz koyları oluştursa da virajlı yolları da beraberinde getiriyor. Bu sebeple gün içinde uzun araba yolculukları yapmaktan kaçınmak, yada toplu taşıma ulaşımında aralardaki ulaşımın biraz zorlayacağını bilmekte fayda var.

Akdeniz Bölgesi de aynı şekilde yüksek platalor ve dağlar sebebiyle bazen ulaşımın zor olabileceğini belirtmeliyim. Ben bu turu yaparken hem kendi aracımda hem de araba kirayarak yaptım.

Eğer sizde arabanıza kıyamayanlardansınız bu turu araç kiralayarak yapmak çok daha mantıklı olabilir. Belki uzun vade kiralama için vereceğiniz 8-10bin tl sizin şirketinizde gider olarak gösterebilirsiniz ama kendi aracınıza gelecek zararın dönüşü olmayacak.

Ben araç kiralamayı tüm dünyada hep şu iki siteden yapıyorum. Size de tavsiye ederim. Çoğunlukla en uygun fiyatı buradan alıyorum. Aracı alırken extra sigorta bazen yaptırıyorum.

Araba kiralamak için ikisine de bakın:

Çoğu zaman sitelerin kampanyaları nedeni direk kendi fiyatlarına göre daha ucuza bulmak mümkün.


Ege Bölgesi İlleri Nereler

İzmir, Manisa, Aydın, Denizli, Muğla, Afyonkarahisar, Kütahya ve Uşak.

Akdeniz Bölgesi İlleri Nereler?

Antalya, Burdur, Isparta, Mersin, Adana, Hatay, Osmaniye

Ege ve Akdeniz Turu İçin Rota Belirleme

Bunun için cevaplamanız gereken 3 soru var:

  1. Ne kadar zamanım var?
  2. Kuzeyden güneye mi; yoksa güneyden kuzeye doğru mu bir yolculuk seçeceksiniz?
  3. Tüm bu süreçte kaç yeri görmek istiyorsunuz, ne kadar bütçeniz var gibi önünüze engel çıkarabilecek bir şeyler var mı? Kısaca ne yapmak istiyorsunuz bu turunuzda?

Yön olarak benin tavsiyem, kuzeyden güneye olacaktır. Bunun tam tersi adana çıkışlı ege akdeniz turu yapmak da mümkün.
İstanbul > Çanakkale > Balıkesir > İzmir > Aydın > Denizli > Muğla > Antalya > Mersin > Adana

Sonrasında dilerseniz kapadokya turu olarak rotaya devam edebilirsiniz.

Ege ve Akdeniz Turu İçin Hazırlık Listesi – Hangi Eşyaları Seçmelisiniz?

Tura giderken gerekli eşyalar şu şekilde sıraladım.

Sırtçantası

Bu rotayı Araba ile yapsanız bile yanınıza bir sırt çantanız olması iyi olabilir. Egenin ve Akdenizin o güzel yaylarına doğa yürüşü yapıp kamp yapmak isteyeceğiniz yerler olacak.

Bu konuda size yardımcı olacak bir yazı yazdım. Sırt Çantası hazırlama rehberime göz atabilirsiniz: Sırt Çantamda Neler Var?

Kamera

Bir kamera şart! Bunu telefonunuz ile de yapabilirsiniz. Fotoğraf çekmeyi seviyorsanız, hayatınızda çektiğiniz en iyi fotoğraflarınızdan bazılarını bu rotada çekeceksiniz. Sevmiyorsanız da seveceksiniz diye düşünüyorum 🙂

Şarj aletlerinizi, hafıza kartlarını kontrol ettiğinize emin olun. Su altı çekimleri için Go Pro’da güzel fikir olabilir.

Kafa Işığı

Kafa ışığı gece kolaylıkla haraket etmenizi sağlayacak. Elleriniz doluyken iş yapmanızı kolaylaştıran bir ekipman.

Çadır

Eğer yazın yapıyorsanız bu rotayı çadır kalitesi çok önemli olmayabilir, yağmur girmesin güneş altına kurmayın yeter ama kışın yapıyorsanız iyi bir çadıra ihtiyacınız var. Fresh&Black denilen gece soğuyu, gündüzse sıcağa karşı olanları tercih edebilirsiniz.

Mat ve uyku tulumu

Eğer yaz ise uyku tulumu da ne alaka demeyin. Hem geceleri serin olacaktır, hem de sadece soğuklara karşı olan bir şey değil uyku tulumu. Mevsimin gerektirdiği şekilde bir tane almak gerekli, yoksa ise polar, pike gibi bir şeyi ihmal etmeyin derim.

Powerbank

Powerbank hayat kurtarır.

Yağmurluk

Yağmurluk, ansızın bastıran yağmurlara hazırlıklı olmak için yanınızda bulunmalı bence.

Kitap ve defter

okuyacak bolca zaman yazacak güzel anılarız olacak.

Su geçirmez çanta

Nedeni adından belli. Tekne turları, kanyon yürüyüşleri, deniz sefası için çok ideal.

Hamak

Hamak, doğaya gittiğinizde öğle yemeğinden sonra ağaçların arasında 1-2 saat öğle uykusu harika olmazmıydı? Bazı kamp alanlarında çadır kurmaya üşenen kapçıların zaman zaman kaçamağı diyebilirim.

İç Çamaşırları

Bol bol iç çamaşırı alın, diğer giysileri o kadar çok değiştirmeyeceksiniz.

Ayakkabı ve Terlik

Doğaya uygun bir ayakkabı, denize uygun bir terlik unutmayın 🙂

Müzik

Bu bir macera yolculuğu ya da kültür keşfi farketmez müzik için güzel bir liste hazırlayın. İçinde kopup dans edeceğiniz şarkılarda olsun, egenin yöresel şarkılarıda, klasik müzikde… Ve de bluetoothlu hoparlörü bu konuda sizi oldukça mutlu edecektir.

Havlu

Bir küçük bir de büyük havlu unutmayın. Portatif çabuk kuruyanlar çok az yer kaplıyor ve çabuk kuruyor fakat kurutmuyor. Yine de yer tasarrufu açısından belki iki tane olarak da alınabilir.

Katlanır Masa Sandalye

Bir çok outdoor mağzasında bulabileceğiniz katlanır sandalye ve masalar oldukça işlevsel. Zon zamanlarda artık çok katlananları da çıktı ve taşıma açısından çok rahatlar.

Şunları da unutmayın.

  • Sinek İlacı
  • Güneş Kremi
  • İlk yardım çantası
  • İlaç ve vitaminler
Ege ve akdeniz turu çanta hazırlığı

Çanta hazırlama rehberi

Otostop ile Ege ve Akdeniz Turu

Otostopcular sizi unutmadım tabikii, yanınıza bol bol fıstık alın. Ve de otostop tavsiyelerime bir göz atabilirsiniz:

Otostop Çekme Tavsiyelerim (Otostop Çekme Sanatı)

İnternetin çekmeyeceği yerlere gideceksiniz o yüzden mutlaka çevrimdışı çalışan bir harita indirin.(Maps.me)

Kişisel temizlik eşyalarınız söylemiyorum, zaten düşünmüşsünüzdür diye tahmin ediyorum ( Diş fırçası, tırnak makası, şampuan vb )

Ege ve Akdeniz Turu Boyunca Rotanıza Koymanızı Tavsiye Ettiğim Yerler

Bunun için Ege turu rotası ile başlayalım. İstanbul’dan yola çıkıp Çanakkale üzerinden gittiğinizi varsayarsak en doğru liste şöyle olacaktır. (Çanakkale kısmını güncelleyeceğim)

Balıkesir

Kaz Dağları: Havadaki oksijen yoğunluğunun en yoğun olduğu 2 yerden biri olan Kaz Dağları özellikle doğaya kaçış aradığımız son zamanlarda belki de en iyi gelebilecek yerlerden biri olabilir.

Gitmeden önce eğer ilginizi çekerse Yunan Mitolojisinde bir çok hikayeye konu olmuş Kaz Dağları hakkında geniş bir okuma yelpazesi bulabilirsiniz. İnanılmaz bitki örtüsü ve yeşile doyacağınız bir coğrafya.

kaz dağları
Kaz Dağları, Balıkesir

Cunda Adası: Ege’nin en büyük 4. adasına olmasına rağmen kendi içine en kapanık olanı diyebilirim. Bu da bozulmadan, her gidişinizde size sürpriz yaşatmayan bir yapıya yol açıyor.

Ne okursanız, direk o. Gezilecek yerler ve sakin, sessiz başlangıç için iyi bir durak olabilir.

Ege ve akdeniz turu cunda durağı
Cunda Adası, Balıkesir

İzmir

Birgi, Ödemiş Köyü: Bir köy düşünün ve yaklaşık 700 yaşında. Bu süre zarfında ise adı sanı çok popülerleşmemiş ve turistlik bozulma yaşamamış. İşte tam olarak burası böyle bir yer.

Yaklaşık 2000 yıldır bir yerleşim yeri. Friglerden günümüze uzanan derin tarihi olmasının yanında; asırlık çınar, ceviz ağaçlarının içinde küçük tatlı bir köy.

Birgi-Odemis Ege köyü
Birgi, Ödemiş Köyü

Kaynaklar Köyü: Ege ve Dokuz Eylül Üniversiteleri kaya ve tırmanış kulüplerinin uğrak noktasıdır adeta. Tam ortasında 980 yaşında ulu çınar bulunuyor.

Eğer sizde benim gibi izole olmuş, Ege’nin samimi köy teyzelerini ve amcalarını seviyorsanız iyi bir durak olacaktır.

Şirince: 2012 yılından sonra ünlenen, meyveli şarapları ile ünlü tam küçük bir küçük Ege Köyü.

Nesin Matematik Köyü: Matematik deyince çocukların korku dolu bakışları yenmek için Besin Vakfının büyük tesisi. Şirince‘ye çok yakın hatta yürüme mesafesinde. Hem Şirince’yi keşfedip hemde burayı görmelisiniz.

Yakınlarında ise yeni bir çok kamp hareketleri başlamış, yeni tesisler yapılmaya başlamıştı.

Efes Antik Kenti: (Ephesus) Helenistik dönemin belki de en önemli yerleşim yerlerinden biri. 3000 yaşından daha yaşlı bir yer ve Dünyanın her yerinden turist akıyor.

İzmir’e kadar gelmişken görülmesi gereken bir yer. Etkinlik takvimini takip edip; amfi tiyatroda düzenlenen etkinliklerden birine katılabilirsiniz.

İzmir’de yapılacak en iyi deneyim ve aktiviteler

Ege turu Efes antik kenti
Efes Antik Kenti (Ephesus), İzmir

Muğla

Akyaka: Gökova Körfezinin doğu ucundaki tam bir doğa harikasıdır. Azmak Nehri boyunda uzanan sazlıklar ve küçük sahil şeridi boyunca oldukça güzel vakit geçireceksinizdir.

akdeniz turu Akyaka Muğla
Akyaka, Muğla

Eski Datça: Taş evler, ahşap tasarımlar, renkli çiçekler ile içiniz, kıpır kıpır yapan enerjisini daha girmeden hissetmeye başlıyorsunuz.

Saklıkent Kanyonu: Kayaların arasına gizlenmiş bu Kanyonda yürümek film sahnelerindeki gibi. Serin ve köpüklü suyunda yürümek, su sesinin kayalarda yaptığı akustik ses yazının başında yapmalısınız dediğim müzik listesine girmeye değecek kadar iddialı.

Ölüdeniz: Muğla ve Fethiye kelimelerinden sonra akıllara ilk gelen Ölüdeniz oluyor. Bir çok kez yazıldı çizildi ve gerçekten çok güzel. Yamaç paraşütü denemek içinse güzel bir yer.

Ayrıca neden Ölüdeniz ve neden kıyısı Belcekız Plajı hikayesi ilgili efsaneye de bir bakın derim.

Bu bölgelerdeki yerler genelde 2000 üstü yaşlarda. Milattan önce geçmişleri uzun ve kapsamlı. Bu da bu bölgelerde deniz, kum, güneş, doğa dışında hikayeleriyle de oldukça ön planda 🙂

akdeniz turu ölüdeniz
Ölüdeniz, Fethiye

Kleopatra Adası: Altın rengi kumlarıyla, Dünyaca da oldukça ünlü Sedir Adamız. Bu kumları Dünyada iki yerde bulabilirsiniz biri burası diğeriyse Girit Adası.

Likya Yolu: Fethiye’den başlayarak Antalya’ya kadar uzanan ve tarihte Likya olarak adlandırılan Teke yarımadasındaki patikalardan bir kısmının işaretlenip haritalanması ile oluşturulmuş yürüyüş rotası ve yaklaşık 555 kilometre. Dünyanın En Güzel Yürüyüş Rotalarından biri olarak anılıyor ve rotaya alınması gerektiğini düşünüyorum.

Kamp yapmaya da oldukça müsait, tamamı yürümek 25 – 30 günlük bir süre ile zaman ayıramıyacak gibi olsa da Kelebekler Vadisi, Kabak Koyu gibi durakları kapsayan bir bölümü bu rotaya alınmalı diye düşünüyorum.

Kelebekler Vadisi: 350 metreye ulaşan sarp kayalık duvarlarla çevrili olan vadi ismini, barındırdığı 80’den fazla kelebek türünden aldığını söyleyebilirim. içinde yaşayan kelebek sayısı ise 2000’den fazla.

En popüler ve de en güzel kamp duraklarından biri.

Ege ve akdeniz turu kelebekler vadisi manzarası
Kelebekler Vadisi

Kabak Koyu: Kamp üzerine fotoğrafları açtığınızda sabah gün doğumunda ve gün batımında kırmızının ve sarının tüm tonlarının görüldüğü çadır fotoğrafları burada çekiliyor.

Köyceğiz Gölü: Çamur banyoları, su sporları ile ünlü bir durak haline geldi adeta. Kral Mezarları, Kaunos Antik Kenti ile doğa harikası Dalyan’a oldukça yakın. Ayrıca Türkiye’nin en iyi plajlarından olan ve Caretta Caretta yuvası olan İztuzu Plajına ise oldukça yakın.

Muğla’da yapılacak en iyi deneyimi tur ve aktiviteler

Antalya

Adrasan Suluada: Son zamanlarda oldukça ünü arttı. Turkuazın tüm tonlarını yansıtan muhteşem denizi ile adeta yerli Maldivlerimiz.

Ege ve akdeniz turu sultada Adrasan
Adrasan, Suluada

Olimpos: İlk defa kamp yapanların, Merve ile gidilen 🙂 kampların, bungalov severlerin ve Eylül tatilcilerinin göz bebeği burası. Denizinin güzelliği mi, yoksa doğası mı bilmiyorum ama 2000’lerin başından beri herkesi, her yaştam her kesimi mutlu eden bir yer.

Kaş: Kaputaj, Patara, İnceboğaz gibi ülkemizin en güzel ve gözde plajları burada yatıyor. Dalış severlerinde gözde duraklarından biri olduğu gibi dalış yapmaya başlamak içinde iyi bir durak. Sezonda pahalı olabilir, ama sezon sonu bu deneyimi uygun fiyata yaşayabilirsiniz.

Antalya’da yapılacak en iyi deneyimi tur ve aktiviteler

Ege ve Akdeniz Turu Konaklama Tavsiyelerim

3 şekilde konaklama yapabilirsiniz:

  1. Otel ve pansiyon
  2. Airbnb
  3. Kamp ve Bungalov

Otel ve Pansiyon

Hem Ege Bölgesinde olsun, hemde Akdeniz Bölgesinde her bütçeye uygun konaklama bulabilirsiniz. Özellikle taş mimarinin ön plana çıktığı bu bölgede, butik otellerde kalabilir farklı konseptleri deneyebilirsiniz.

Bu tarz yerlerin işletmecileri hem hoş sohbetli oluyorlar, otelde kalan insanlarla tanışabilirsiniz gece ise müzik, şarap ve Ege mezeleri konseptli çok yer karşınıza çıkacaktır.

Otelleri ben genelde Agoda üstünden kiralıyorum. Hem yorumları gerçekten geniş kapsamlı oluyor ve gerçekten 8 – 10 seçeceğe bağlı kalmak dışına çıkabilme avantajı oldukça iyi oluyor.

Agoda

Airbnb

Airbnb, Türkiye’de ve dünyanın her yerinde günlük, haftalık ve aylık ev kiralabildiğin bir platformdur. Türkiye’nin en gözde evleri bu bölgede sıralanmış desem yeridir.

The Egde isimli Airbnb Evi ve Manzarası:

the edge Airbnb Evi
The edge, airbnb

Airbnb hakkında daha çok bilgi almak isterseniz geniş bir rehber hazırladım:

Airbnb Nedir? Nasıl Kullanılır?

Çadır Konaklama için Kamp ve Bungalov

Eğer kamp seviyorsanız birbirinden güzel kamp noktaları sizi bekliyor olacaktır. Benim kamp yapmayı en sevdiğim yerler bu bölgelerde sırayla dizilmiş ve her seferinde ise doğası, manzarası ve denizi ile beni heyecanlandırıyor.

Bungalov fiyatları hesaplı oluyor. Sürekli çadırda kalamam diyorsanız, ama kamp ortamından da kopmak istemiyorsanız yada kendinizi ödüllendirmek isterseniz çok iyi seçenekler olduğunu söylemeliyim.

Balıkesir Kamp Alanları

  • Altın Kamp, Burhaniye
  • Kapıdağ Yarımadası, Erdek
  • Ant Camping – Erdek
  • Hızır Kamp, Kazdağları, Çanakkale-Balıkesir
  •  Ada Camping – Cunda Adası / Ayvalık

İzmir Kamp Alanları

  • Karagöl Tabiat Parkı – Menemen
  • Kayser Kaya Kamping, Şirince
  • İngiliz Burnu Kamp Alanı, Foça
  • Morkoyun Bungalov Kamp, Mordoğan

Muğla Kamp Alanları

  • Akdeniz Camping, Köyceğiz Gölü – Muğla
  • Sugar Beach Bungalov, Ölüdeniz
  • Doğa Kamp, Ölüdeniz
  • Akyaka Orman Kampı, Akyaka
  • Çubucak Orman Kampı, Marmaris
  • İnbükü Orman Kampı, Marmaris
  • Kocabahçe Glamping  – Bozburun / Marmaris
  • Dalyan Camping, Dalyan
  • Akbük Camping, Akbük
  • Azmakbaşı Camping, Akbük
  • Kabak Koyu, Fethiye
  • Kelebekler Vadisi, Fethiye
  • Kayaköy Sanat Kampı, Fethiye

Antalya Kamp Alanları

  • Rido Kamp, Geyikbayırı
  • JosiTo, Geyikbayırı
  • Olympos Woods – Olimpos
  • Olympos Mocamp – Kaş
  • Aylak Yaşam Kampı – Çıralı
  •  Campo Portakal – Çıralı
  • Jungle Bells Hostel – Adrasan
  • Sundance Camp – Kemer

Ege ve Akdeniz Turu İçin Özetle Düşüncelerim

Egenin üzüm bağlarında, yaylarında kaybolup bol bol oksijen aldıktan sonra kendinizi akdenizin masmavi sularına bırakmak isteyeceksiniz.

Çanakkale üzerinden belki Gökçeada yada Bozcada’ya gidebilirsiniz. Burada kamp, yada otel konaklaması yapabilirsiniz. Yemekleri, doğası, deniz havası ve çok daha fazlası… Hepsi fazlasıyla iyi gelecektir.

Sonrasında Balıkesir bölgesine inip, hem o ünlü ayvalık tostlarını tadabilir oradan da hem kamp hemde otel alternatifleri bulunan Cunda Adasına gidebilirsiniz. Denizi, gezilecek yerleri ve lor tatlısı gibi yöresel lezzetleri derken iyi bir durak noktası olabilir.

Sonrasında İzmir’e geçip hem Alaçatı ve Çeşme gibi yazın en gözde notlarına gidebilir; yada rotanızı Foça, Karaburun gibi sessiz güzelliklere çevirebilirsiniz.

Bunun çok daha detaylısını aşağıda koyduğum rotalardan kendinize çıkarmalısınız. Mesela Muğla söz konusu olduğunda Marmaris, Bodrum, Datça, Fethiye, Dalyan gibi belki de zamanınızı en çok getirmek isteyeceğiniz yerler karşınıza çıkacak.

Önünüze harita açıp bununla ilgili bilgi toplamalısınız, şehirlerinizi seçmelisiniz. Süprizlere de yer bırakmalısınız.

Yazının alt taraflarında görmenizi tavsiye ettiğim, kamp yapmanızı tavsiye ettiğim yerlerden de bahsedeceğim.

Ege ve Akdeniz turu konusunda umarım faydalı bir içerik olmuştur. Merak ettiklerinizi ve düşüncelerinizi yorumlara bırakmayı unutmayın. Sevgiler 🙂

21 Responses

  1. Merhaba, Web sitenizi tanıtıp ödül kazanabileceğiniz web etkinliğine davetlisiniz. Web sayfanızla şimdi siz de kazanmaya aday olun. Blogunuzu tanıtın, promosyonlar ve ödüller kazanın. Sponsorlarımızın desteği ile bloglar arası etkinlik yarışmamızı 2022 yılı sonuna kadar düzenliyoruz; harika bloglar dünyasına katılarak yeni yıla ödülle girip markalaşın istiyoruz. Bu mesaj spam değildir; biz birlikte aileyiz ve sizi de bu eğlenceli blog etkinliğinde görmek gurur verici olur. Şimdi siz de blogunuzla başvurmak isterseniz detayları inceleyebileceğiniz linke göz atabilirsiniz ve websitenizi dizine ekleyebilirsiniz.

    Toplist: https://www.blogumharika.ga
    Website: https://www.blogumharika.tk

  2. bahsettiğiniz kamp alanları anne ve 2 çocuğu için güvenli midir? çocuklar 15-17 yaşlarında, açıkcası cesaret edemiyorum

  3. Ege’de dağlar denize dik uzanır! Dik uzandığı için girinti çıkıntılıdır.

    “Ege ve Akdeniz Bölgesi Seyahati Öncesi Bilmeniz Gerekenler?” Başlığının ikinci paragrafını düzeltelim.

  4. Merhaba, internette araştırma yaparken bu yazıyı buldum. Kısmet olursa 16 Temmuz 02 Ağustos tarihlerinde Ankara – Adrasan ve sonrası Ege Sahil şeridine doğru bir tatil hedefim var. Detaylı okuyamadım ama inanıyorum ki bu yazılar çok fayda sağlayacaktır. Sonuçta keyif almabilmek, gezebilmek ve mutlu olabilmek önemli.. umarım ilk gezimizi başarıyla atlatırız. Eğer detay söylemek isteyen olursa buradan takip ederim.

  5. EGe akdeniz yazından sonra bahsettigin yerlerin %50 sını gezdim sen çok iyi bir gezginsin adam şimdiki hedef turkiyenin diğer yerleri ama yürüyerek degil ufak bir scooter ile yavaş yavaş paylaşım için tesekkurler

  6. Detaylı bir Ege rehberi olmuş Akdeniz’den ziyade, Ege gerçekten Türkiye için önemli bir turizm kaynağı olmuştur herzaman.

  7. Ağustos’un ilk haftası gibi Ege turu yapmayı düşünüyorum. 2 kişiyiz. İzmir’e uçak ile gidip oradan araç kiralayacağız. Bize önereceğiniz bir rota var ise memnun olurum 🙂

  8. 29 aralık – 1 ocak gibi ege akdeniz turuna çıkmayı planlıyorum. Kış aylarında sıcaklık nasıl olur çok üşür müyüz oralarda?

  9. Muğla ve dölgesinde gezi yapmak isteyenler Dalyan a uğramadan geçmeyin. Turları ve gezi alanlarının yanı sıra bşr doğa harikası oan koyları, düünyaca ünlü iztuzu pilajı, caretta caretta kaplmbağaları,mavi yengeci ve antik yerleşim yerleri ile yem yeşil bir doğa harikası. abancılar buraya akın ederken halkımızın çoğunun adını dahi bilmemesi çok üzücü bu cenneti paylaşalım.

  10. Merhabalar Harika bir rota çoğu yere gittim bu rotada VE tavsiye ederim yol açık yola çık ?

  11. mrb. özel aracımla, ailemle, bodrumdan başlayıp kemerde sonlanacak 15 günlük bir gezi planladım, konaklama yerlerim bodrum, marmaris, fethiye, kemer ve dönüş istanbul olacak, kararsız kaldığım bir rota hakkında bilginize başvurmak istedim. Bodrum marmaris arası olan rotamı, gerenkoy (yalı belediyesi), kargıcak koyu, mazı sahili, ören ve akyaka üzeri marmaris olarak planladım fakat yolu bilmiyorum, bu güzergah nasıl, bu yolu kullanma fırsatı buldunuzmu, güvenlimi ve temiz bir yolmu, tavsiye edermisiniz. Normalde maps rotası bodrumdan datça ya feribot tavsiyesi var.

    1. bahsettiğiniz “mazı sahili, ören ve akyaka” kısmını biliyorum; güzel, orman ve deniz kenarı yerler.

  12. bu yerleri gezmek için 10 gün yeterli mi şahsi arabamız ile yola çıkmayı düşünüyoruz veya yetmese bile 10 günlük bir ege turu için önereceğiniz bir rota var mı teşekkürler

  13. kardeşim ben arkadaşımla beraber yapıcam 1 1.5ayda dediğin haritadan biraz daha fazla yerleri gezmeye çalışacağız ama senin dediğin yerleri kesin geziceğiz zaten burada tecrübe konuşuyor 🙂 40 ltlik 2 adet bir çanta idare edermi senin yazdığın tüm malzemeleri alıcam ama uyku tulumu varken mata gerek varmı bilmiyorum hiç tecrübem yok öğrenci olduğumdan çok bir bütçede yok 700 tl var tüm bu malzemeleri alıp artırabilirmiyim sence ? Birde koruma amaçlı biber gazı ve bıçak almayı düşünüyoruz tabi parmak arası terliği unutmamak gerekiyor

  14. birkaç haftalık bi ege turu için okul çantası yeterli olur mu acaba? kamp olacak ama hosteller ağırlıklı

    1. Merhaba, eğer kamp yapacaksanız biraz fazla eşya taşımanız gerekeceğinden biraz daha büyük bir çanta almanız daha iyi olur. Ama şunu belirtmek isterim lise yıllarımda o kıyılarda gezerken hep küçük bir çantam vardı. Yani olmaz değil, büyük olursa biraz daha rahat haraket edersiniz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

Benzer Yazılarım

Ucuz Uçak Bileti Nasıl Alınır +17 Gerçek Yöntem 2023

Sırt Çantamda Neler Var? Tüm Ekipmanlarım + Fiyat/Performans

Kabak Koyu Hakkında Her Şey 2023 (Kamp, HAZIRLIK, ULAŞIM ve Aktiviteler)

emre durmuş

Emre Durmuş

6 yıl önce çıktığım dünya turunda şimdiye kadar 60’dan fazla ülkede bulundum. Elimden geldiği kadar youtube kanalım ve seyahat blogumda en iyi tavsiyelerimi ve yol günlüklerimi paylaşıyorum.