Kelebekler Vadisi Hakkında Her Şey! (KAMP, HAZIRLIK, ULAŞIM VE TAVSİYELER)

Kelebekler Vadisi, Tartışmasız Türkiye’nin cennet köşelerinden bir tanesi. Fethiye ve çevresini kendine gezi rotası olarak seçenlerin yolu Kelebekler Vadisi’ne düşüyor. Bir zamanlar Fethiye’nin saklı köşelerinden biri olan Kelebekler Vadisi yerli ve yabancı turistlerin vazgeçilmez tatil ve kamp mekanlarından biri.

Dünyanın En İyi Yürüyüş Rotalarından Biri olarak upuzun sürüp giden Likya Yolu’nun bir parçası olan ve şimdilerde çok da saklı olmayan Kelebekler Vadisi’ne nasıl ulaşacağınızı, neler yapabileceğinizi birer birer anlatacağım.

Fethiye için yapılan kötü yorumlara aldırmayın. Oluşan kalabalıktan ve yoğunluktan dolayı “pek bir şey anlamadık” modu Kelebekler Vadisi için pek geçerli olmuyor. Çünkü burası 1. derece doğal sit ilan edilmiş ve yapılaşmanın her türlüsü yasaklanmış. (Umarım diğer sit alanlarının başına gelenler gibi olmaz)

Bize de yıllarca kendini koruyan, doğa harikası inziva köşesinin keyfini çıkarmak kalmış.


Kelebekler Vadisi Manzarası

Kelebekler Vadisi

Kelebekler Vadisi Nerede?

Kelebekler Vadisi, Muğla’nın Fethiye ilçesinde Ölüdeniz sınırları içerisinde bulunuyor. Dünya mirasları arasında bulunan Kelebekler Vadisi’nin etrafı sarp kayalıklar ve Babadağ ile çevrili. Yani resmen buradan yayan kaçışınız yok gibi bir şey. Tabii tırmanış konusunda iyi değilseniz.

Bana mesajlar geliyor indik, tırmandık gibi yapamazsınız demiyorum yani yapılır da Arama Kurtarma ekipleri 10 kişiden 7’sini topluyor. Birde yaralanma, sakatlama gibi şeyler olabilir.
Gerek yok böyle şeylere, ben birazdan tüm güvenli alternatifleri anlatacağım 🙂

Ekran Resmi 2020 05 26 14.01.35
Kelebekler Vadisi Nerede?

Kelebekler Vadisi’ne Nasıl Gidilir?

Bu yazıyı okurken bile içinizi bol bol oksijenle doldurup gitme isteği uyandıran bu yer için aklınızda hadi artık “Kelebekler Vadisine nasıl gidilir? anlat dediğinizi duyar gibiyim.

Bir kaç farklı yolunuz var.

Dolmuş ile gitmek

Likya Yolu Yürüyüşü

Özel Araç kiralayarak gitmek

Karavanla Gitmek

Öncelikle Kelebekler Vadisi Muğla’nın Fethiye ilçesinde, Ölüdeniz sınırları içinde yer alıyor. Fethiye’ye en yakın havaalanı ise Dalaman Havaalanı. Havaalanından Fethiye’ye Havaş ile gelerek buradan Ölüdeniz için kalkan dolmuşlara binebilirsiniz.
(Dolmuş gün içinde sürekli var ve Fethiye otogaranının hemen ön caddesinden kalkıyor.)

Ölüdeniz’e geldikten sonra, plajdan kalkan tekneler ile Kelebek Vadisi’ne ulaşabilirsiniz.

Fethiye Kelebekler Vadisi Dolmuş Seferi Saataleri

2022 yılı Dolmuş sefer saatleri şöyle: Fethiye’den sonra otogardan kalkan minibüslerle gidiliyor.

Fethiye-Ölüdeniz-Faralya-Kabak koyu Hareket Saatleri

Gidiş saatleri hergün

07:00/11:10/14:10/17:15

Dönüş saatleri her gün

08:30/12:30/15:30/18:30

Vadi Gün Batımı

Kelebekler Vadisi’ne Özel Araç ile Ulaşım Nasıl Yapılır?

İstanbul – Ölüdeniz arası yaklaşık 772 kilometre. Yani Muğla’ya İstanbul’dan karayolu ulaşımı yaklaşık 8 buçuk saat sürecektir. Araç kiralamayı düşünüyorsanız Dalaman Havalimanı’na uçakla gidip; oradan kiralamak daha mantıklı olacaktır.

Yada 3-4 kişi iseniz ve araç kiralayıp gitmek daha mantıklı olabilir. bununla ilgili fiyatlara rentalcars üzerinden bakabilirsiniz. Tek tek araç kiralama sitelerinde gezmektense tek seferde birden fazla seçeneği model, fiyat ve diğer detaylarla filtreleyebilirsiniz.

Diğer bir seçenek ise Discovercars ikisine de göz atın derim. En uygun fiyataları bulabilirsiniz.

Aslında Kelebekler vadisinin koy kısmna araba ile direk ulaşım yok yukarıda bahsettiğim gibi. Fethiye Ölüdeniz’e kadar gelip oradan tekne ile ulaşabilirsiniz. Yada araç ile yukarıdaki kamp yerlerine gelip orada konaklayabilir, vadiye doğru doğa yürüşleri yapabilirsiniz. Yukarda kamp yapacaksanız harika bir manzarası olduğunu söyleyebilirim.

Alternatif konaklama seçenekleriyle bu manzaraya karşı uyanmak kısmına konaklama bölümünde değineceğim.

Not: Tekneler belli saat aralıklarıyla kalkıyor bu yüzden önceden bilgisini alırsanız iyi olur. Sefer yaklaşık 30 dakika sürüyor ve gidiş-dönüş kişi başı ücreti 30 lira.

Uçakla Ulaşım Nasıl Yapılır?

Tabikii laps diye uçak ile inmekten bahsetmiyorum. Ama Türkiye’nin herhangi bir yerinden gelecekseniz bakacağını havaalanı Dalaman Havalimanı olacaktır. Daha sonra dalaman’dan Fethiye’ye den Havaş ile ulaşım sağlayabilirsiniz. Ama aklınızda olsun araç kiralamak havaalanından daha uygun ve mantıklı olur. Havaş ücretinden yırtarsınız. Buradan sonrasında yine Fethiye’den dolmuş veya Ölüdeniz’den tekne yolunu seçmenizi önerebilirim eğer sahil tarafına gidecekseniz..

Ucuz uçak biletleri için benim en çok kullandığım arama motoru: Kiwi 

Bunun temel 2 sebebi var. Birincisi tüm havayollarının uçuş fiyatlarını kıyaslayabiliyor iken diğeri harita üzerinden alternatifleri görebilmem. Mesela böylelikle Ankara’dan ayrı, İstanbul’dan ayrı bakmam gerekmiyor.

Ucuz uçak bileti almayla ilgili bir tavsiye rehberi oluşturdum, aşağıya bırakıyorum:

Ucuz Uçak Bileti Nasıl Alınır? (8 Yıllık Tavsiyelerim)

Kelebekler Vadisi’ne Otostop ile Ulaşım Nasıl Yapılır?

Otostop çekmek bütçesini farklı şeylere ayırmak isteyenler için eğlenceli bir seçim olabilir. Otobüs ya da aracın çilesini de çekmek istemeyebilirsiniz. Bunun yerine şans eseri otostopla iyi bir yol arkadaşı bulmuş olabilirsiniz. Tabii yine yolunuz Fethiye, Ölüdeniz’den sonra değişecektir.

Kelebekler Vadisi’ne Karavan ile Ulaşım Nasıl Yapılır?

Eğer uzun bir süre kalmayı düşünüyorsanız oldukça mantıklı bir seçim olacaktır. Kelebekler Vadisi’ne direk ulaşım olmasa da yakındaki bölgeleri de keşfetmek için Ölüdeniz’e karavanla gitme fikri oldukça iyi bir seçim olabilir. Bunun için Karavan kiralamak hem konaklama hem de ulaşım sorununu çözmenizi sağlar. Karavan Kiralamak için en iyi seçenek karavan360 olacaktır. Yüzlerce karavan arasından istediğinizi seçenebilirsiniz. Karavana kiralama

Birçok karavan park alanı ve karavana uygun kamp yeride bölgeye yakın yerlerde bulmak mümkün.

Neden Kelebekler Vadisi Olarak İsimlendirilmiş?

Muğla’nın Fethiye ilçesinin, meşhur Ölüdeniz’i sınırlarında olan Kelebekler Vadisi, adından da anlaşıldığı gibi çok fazla kelebek türünün görüldüğü bir yer. Burası başta kaplan kelebeği olmak üzere 80’den fazla kelebek türüne ev sahipliği yapıyor. Adım attığınız an kelebekleri fark edemeyebiliyorsunuz.

Kayaların üzerinde izole olmuş şekilde bekliyorlar ve vadide oluşan hareketlenmeyle; havalanmaya başlıyorlar. Bir kelebek ordusuna denk gelip gelemeyeceğinizin garantisini veremesem de; vadi de geçirdiğinizi süre boyunca illa ki yanınızda süzülen bir kelebeğe denk geliyorsunuz.

Yüzüklerin Efendisi severler için “Gandalf ve Kelebekli Sahne” çoktan gözlerinde canlandı gibi, öyle değil tabi ama bildiğiniz her yer kelebek.

Hadi Kelebekler Vadisine!

Kelebekler Vadisi Kamp Hazırlığı – Hangi Kamp Ekipmanlarını Yanıma Alıyorum?

Kelebekler Vadisi, birinci dereceden sit alanı olduğu için konaklama alt yapısı oldukça iyi denemez, fakat kötü de denilemez. Kampçılar için kendi ekipmanlarını tamamlamalarını öneririm, tuvalet, elektrik, internet, duş gibi imkanlar sağlansa da (dönemsel kısmi aksaklıklar ile) çoğu tesis kamp ekipmanı ihtiyacı konusunda yardımcı olmuyor.

Bunu biraz daha açayım, bazı yerlerde çadırınız yoksa çadır kiralayabiliyorsunuz; yada başka kamp ekipmanlarını. Burada böyle bir şey söz konusu değil.

Yanınıza alacağınız ekipmanları seçerken bu şartları göz önünde bulundurmalısınız. Burada saydığım bazı temel şeylerin size kampta çok fazla faydası olacağını düşünüyorum.

Diğer şeyleri ise siz tamamen kendinize göre seçerek belirlemelisiniz. Mesela hijyen konusunda daha hassas iseniz el dezenfektanı, tuvalet kağıdı, peçete, ıslak mendil, sabun gibi şeyleri listeye eklemelisiniz.

Yada ben sürekli atıştırmayı sevdiğim için, yer fıstığı alıyorum öyle çadırımı kurarken birkaç tane ağzıma atıyorum; başka şeyler yaparken de birkaç tane olmak üzere gidiyor.

Kelebekler Vadisi Kamp

İstiyorum ki eğer kamp yapacaksanız temeli atmanıza ben yardımcı olayım sonrasında siz alın götürün 🙂

Kelebekler Vadisi’ne giderken benim hazırlanmamda işime yarayan ve sizin için de yararlı olacağını düşündüğüm götürmeniz gereken kamp malzemeleri:

Tüm listeye buradan ulaşabilirsin

Bunlarla ilgili geniş seçimler yapmaya çalıştım. Birbirlerinin muadillerini de sıraladım linkler üstünden biraz vakit ayırırsanız en doğru kombinasyonları seçeceğinizi düşünüyorum.

Örneğin kamp malzemelerini seçerken, bazı şeylere ihtiyacınız yoktur ayakkabıya daha çok para ayırmak istersiniz yada ayakkabınız vardır amadaha iyi sırt çantasına para ayırmak istersiniz. Bu sebeple seçenekleri geniş tuttum.

Bu arada sırt çantası demişken daha detaylı bir rehber hazırladığım yazıya da göz atabilirsiniz:

Doğru Sırt Çantası Seçimi Nasıl Yapılır?

IMG 3846

Çadır Seçiminde Nelere Dikkat Edilmeli? Ben Nasıl Bir Çadır Kullanıyorum?

Çadır seçimi konusunda yıllar geçtikçe benim aktif olarak kullandığım çadır sayısı arttı. Mevsim,dönem ve şartlara göre aralarından seçim yapıyorum.

Bu biraz maliyetli bir durum, bu sebeple bir özellikte harika bir çadır yerine; bir çok özellikten yeterli kadar barındıran bir çadır türü tercih etmelisiniz.

Ama hangi çadırı alırsanız alın 2 tenteli olmasına dikkat edin. Hem yağmurdan hem rüzgardan hem de dışarıdaki börtü böcekten sizi çok daha iyi koruyacaktır. 

Bunun yanında çadırınızın çok ağır olmadığından, kumaşının dayanıklılığından ve su geçirmez olmasına dikkat ederseniz iyi olur. 

Çadırınıza şişme mat, şişme yatak gibi ek ürünler tercih edebilirsiniz. Çadır içi aydınlatmalar için tepeye asılan ışık modelleri de oldukça kullanışlı olacaktır. Bununla ilgili bir aksesuar listesi oluşturdum:

Nasıl bir ayakkabı tercih etmelisiniz? Benim Ayakkabı Seçimlerim Neler?

Outdoor ayakkabılar zorlu şartlara adapte yeteneğinizi arttırıyor. Bana kış lastiği gibi geliyor, arabanın yola tutunmasını arttırsa da hızını yavaşlatıyor.

Bu yüzden benim önerim iki farklı ayakkabı seçmeniz yönünde:

  1. Spor Ayakkabısı: Bu sizi daha konforlu ve pratik hale getirecektir. Özellikle çadırı kurduktan sonra ayaklarınızın gün boyu yorgunluğunu üstünden atmasınısağlayacaktır.

  2. Trekking Ayakkabısı: Bu size daha güvenli, daha güçlü ama daha konforsuz bir yolculuk sağlayacaktır. Bana bir şey olmaz gibi düşünmemelisiniz, bu tarz sakatlanmalar, yaralanmalar (Kimse yaşamaz umarım) bir kere başa gelen şeyler.
    Bende yolculuğum sırasında zaman zaman yaşadım. Tecrübelerim ise Kelebekler Vadisi’nde biraz etrafı keşfedeyim, oraya da gireyim çıkayım ise almanızı öneriyor.

Trekking ayakkabıları da kendi içinde ikiye ayrılıyorlar:

  1. Bilekli  olan trekking ayakkabıları: Kaygan zeminlerde, çamurlarda ve benzeri durumlarda bileğinizi sararak burkulmaları önlüyorlar. Fakat ayağınızın hava almasına da bileksizlere göre daha engel oluyorlar.

  2. Bileksiz olan trekking ayakkabıları: Ayağınızın hava almasına izi verdiği gibi yüksek tempolu yürüyüşlere daha müsait oluyorlar. Ben de böyle atlamayı, zıplamayı sevdiğim için bu tarz modelleri seviyorum.
    Bilekliler beni boğuyor, ama daha güvenli yani bilekli olanlar.

Yolculuklarımda bana eşlik eden ayakkabıları seçtim. Bazılarında farklı alternatifler bulabilmeniz için bir tık üstü fiyatlı olanı ve bir tık altı fiyatlı olanıda koydum. Bütçenize göre rahatça karar verebilirsiniz:

Yolculuk Ayakkabılarım

Kelebekler Vadisine Ne Zaman Gidilir? Hangi Ayda Gidilir? Hangi Mevsimde Gidilir?

Bu başlığın ne kadar kritik olduğunun farkındayım. Çünkü kişiden kişiye değişkenlik gösteren bu durum için Kelebekler Vadisi’ne ne zaman gidilir değil de, daha çok hangi zaman nasıl bir atmosfer sunuyor? Sorusunu cevaplamaya çalışacağım. Seçim sizin 😊

Yalnızca her mevsimde kamp ve bungalov fiyatlarında değişiklikler olacaktır. Eğer ki buraya adını veren kelebekleri görmek istiyorsanız, insanların daha az olduğu ve kelebeklerin yoğun olduğu Nisan ve Mayıs aylarında gelmenizi tavsiye ederim. Tabii yüzlerce kelebeği aynı anda görmekten korkmazsanız!

Yaz Mevsimi Kelebekler Vadisi Nasıl?

En çok tercih edilen geliş zamanlarından biri olduğundan kalabalık olacağından emin olmalısınız. Bu kötü bir şey değil aslında, ama kamp alanına rezervasyon yaptırmanız gerekebilir.

Yada kalabalık gürültü sevmeyenlerdenseniz size göre olmayabilir. Denizin tadını çıkartmak içinde en iyi birkaç dönemden biri diyebilirim.

Kış Mevsimi Kelebekler Vadisi Nasıl?

Ruslarla bir akrabalığınız yoksa yada bir challenger değilseniz denize girmek imkansızlaşıyor 🙂 Havanın genelde çok çok soğuk olmamasından dolayı;bir kış kampı deneyimi yaşayabilirsiniz.

Sonbahar & İlkbahar Mevsimi Kelebekler Vadisi Nasıl?

Bahar aylarında gelmeniz halinde, berrak denizin tadını çıkaramayabilirsiniz. Ama hala deneyimleyebileceğiniz onlarca şey var. Trekking, Faralya’da yapacağınız harika kahvaltı ve doğaya kendinizi çok sakin bir ortamda bırakacak olmanız da bunlardan yalnızca birkaçı.

Adını kelebeklerden alan bir yer için; kelebeklerin sezonu ilkbahar döneminde gitmek ise oldukça güzel manzaraları size sunacaktır.

Kelebekler Vadisi Hakkında Tadımlık Tavsiyeler

Kelebekler Vadisi’ne ulaşımımızı gerçekleştirdik, bu noktada deneyimlerim doğrultusunda sizlerle paylaşmak istediğim öneriler, uyarmak istediğim birkaç konu olacak.

Artık bu muhteşem doğanın içindesiniz. Kayaları saran yeşillikler ve denizin buluşması; yeşil ve mavinin kombinasyonu görsel şölen sunuyor. Buradan denize girebilirsiniz. Hatta girmelisiniz.

Vadinin iç kısımlarına girip yürüyüş yapmalısınız yalnız burada bir uyarım olacak: Fazla gürültü yapmamalısınız. Artan gürültüyle birlikte vadi de ki kelebekler ürkebiliyor, garip hareketler sergileyebiliyorlar.
(Zaten yürüyüşünüz boyunca uyarı tabelalarına gözünüz takılacak).

Bu yüzden her yerde olduğu gibi Kelebekler Vadisi için de doğayla iç içe, saygılı bir yürüyüş gerçekleştirmeliyiz.

Vadinin alt kısmından yukarı doğru 2 çeşit tırmanış bulunuyor. Şelale tırmanışı ve Faralya Köyü tırmanışı. Hiç doğa yürüyüşü yapmamışsanız bile en azından 1. bölge şelale tırmanışı gerçekleştirebilirsiniz.

Yapabileceğinizi düşünürseniz, tecrübeniz varsa vadinin en tepesine çıkıp şöyle bir manzaraya bakmanızı tavsiye ederim.
(Manzaranın güzelliği hakkında pek bir şey söylemek istemiyorum, filmin sonunu başından söylemeyeyim ☺️)

Kelebekler Vadisi Çadır

Kelebekler Vadisinde Nerede Kalınır? Konaklama Tavsiyeleri

Kelebekler Vadisi’nde birden fazla konaklama seçeneği bulunuyor. Tabii buranın sit alanı olması nedeniyle büyük büyük otellerin yapılmasına izin verilmiyor. Bu durumda seçenekleriniz arasında kamp yapmak ya da bungalov kiralamak bulunuyor. Sizin için bu seçenekleri sıraladım.

Airbnb ile Konaklama

Taş Ev, Bungalov ve farklı konseptlerdeki evleri Airbnb üzerinden kiralayabilirsiniz. Kelebekler Vadisi çevresinde birçok konsept ev ve özellikle kalabalıksanız bunun da uygun fiyatlı olacağını söylemeliyim. bu kısmı tekrar güncelleyeceğim.

Kelebekler Vadisi Kamp Alanları Nasıllar ve Ücretleri Ne Kadar?

Kelebekler Vadisi küçük bir alan olduğu için kamp işleri tek bir işletmeye bağlı. Vadiye tekne ile ulaşım gerçekleştirdiyseniz; tekneden indiğiniz anda görevliler geliyor ve kamp yapmak istiyorsanız 90 Tl karşılığında kaydınızı yaptırıyorsunuz. Kabinli ve kabinsiz duş ve tuvaletler bulunuyor. Sıcak su ise güneş panelleri ile sağlanıyor.

Eğer kamp yapmak istemeyip, 90 Tl ücreti ödemezseniz: 17.00’a kadar vadi de vakit geçirebilirsiniz. Ardından ya tekne ile dönüş yoluna geçebilirsiniz ya da Faralya’ya doğru tırmanış gerçekleştirebilirsiniz.

Faralya’ya çıkan yolu tercih ederseniz burada kamp ücretleri daha düşük.  Burada bulunan kamp alanının adı George House ve çadırla konaklama 55 Tl. Aynı zamanda kahvaltı ve yemek servisleri de bulunuyor.

Kelebekler Vadisi’nde küçük bir market bulunuyor. Buradan ihtiyaçlarınızı karşılıyorsunuz. Ayrıca da farklı bir yerde yemek yemek isterseniz birkaç bar ve balık evi seçeneği var. Ama eğer oradaki çadırlardan kiraladıysanız, kahvaltı ve akşam yemeği sizin için yeterli olabilir.

Not: Vadide bir tane mini market de bulunuyor. Temel ihtiyaçlarınızı karşılamak mümkün.

Önemli: Özellikle kendi çadırınızı getireceksiniz zemin taşlık ve yanınızda matınızı getirmenizi öneririm.

Bungalov Seçenekleri Nasıllar?

Kelebekler Vadisi’nde lüks işletmeler yok. Çadır hayatına çok alışık değilseniz standart ve büyük 2 çeşit bungalov seçeneği sunuluyor. Bungalovların içinde elektrik prizi ve aydınlatma bulunuyor. Bölgede 29 tane bungalov var ve duş, tuvalet ortak kullanım alanında.

Glamping Çadırlar Nedir?

Kelebekler Vadisi’nde sunulan diğer konaklama seçeneği glamping tarzı çadırlar. Çadır dediysem de glamping çadırlar öyle pek bildiğimiz çadırlara benzemiyor. İçerisinde çift kişilik yatak, priz ve aydınlatma bulunuyor.
(Çadır demeyelim biz ona, vadi konforunda evdir o diyorum ben ona 😀)

Tabii bunun için en az kişi başı 350TL’yi gözden çıkarmanız gerek.

Kelebekler Vadisi Otel Konaklaması Nasıl? Fiyatlar Ne kadar?

Kelebekler Vadisi’nde otel yok çünkü birinci derece sit alanı. Kelebekler Vadisi’ne teknelerle kolayca ulaşım sağlayabileceğiniz Ölüdeniz’de ise her bütçeye uygun bir çok otel bulabilirsiniz.

Bu otellerin konum ve bireysel puanlamalarını Booking gibi diğer alternatif uygulamalardan kontrol edebilirsiniz.

Booking

Agoda, booking puan ve yorumları da gözüktüğünden, benim genelde ilk tercihim oluyor. Ayrıca ara yüzü çok daha modern ve yeni.

Kelebekler Vadisi’nde Yapılacaklar

Kelebekler Vadisi’nde kendinizi serin sulara bırakın, sıcak kum üzerinde yürüyün, kaya tırmanışı yapıp şelaleye, ardından deneyimliler zirveye çıksın gibi yukarıda birçok öneri de bulundum ancak ekstra olarak “Kelebekler Vadisin’de başka ne yapılır” sorularına da yanıt vermek istiyorum.

Şimdiye kadar bahsettiklerimin hiçbiri “Kelebekler Vadisi yapılacak listenize” eklenmeyi başaramamışsa belki de aşağıda yazacaklarım ile sizi vadinin nasıl çok yönlü vaktinizi değerlendirebileceğiniz bir yer olduğuna dair ikna edebilirim:

Kelebek Turu

Vadinin 80’den fazla kelebeğe ev sahipliğini yaptığını söylemiştim. Şimdi bunun altını doldurma vakti. Özellikle kalabalık zamanda gittiyseniz kelebekleri görememe ihtimaliniz bile var. Bu yüzden vadinin derinliklerine doğru yürüyüşe çıkıp özellikle kuytu köşelerde sessizce ilerleyerek renkli, çeşit çeşit bir çok kelebek çeşitine denk gelebilirsiniz.

Dalış

Burası, sit alanı olarak koruma altına alındığından dalış için çok uygun bir alan. Çünkü bu koruma sayesinde içinde birçok su canlısının geniş popülasyonunu barındırıyor.

Eğer daha önce yapıp bir de burada denemek isterseniz veya hiç deneyiminiz yoksa burada profesyonel ekiple birlikte dalış gerçekleştirebilirsiniz.

Tekne Turları Rotası, Ücretleri ve Saatleri

Bölgede yapılan tekne turlarıyla koy koy gezebilirsiniz. Bu koylar: Mavi Mağara, Soğuk Su, Çalış Plajı, Dalyan, Akvaryum Koyu, Hillside, Deve Plajı ve Nicholas Adası.

Fiyatları ise 30 ile 300 lira arasında istediğiniz tura göre değişiklik gösteriyor. İşte 30-40 kişiliklerle giderseniz 30 lira ama 8-10 kişiliklerle 300 liraları bulabilir.

Sezona göre de ücretler farklılık göstermektedir.

Fethiye’ye Gelmişken Gezilecek Diğer Yerler Nereler?

Belcekız Plajı, Kabak Koyu, Likya Yolu, Kayaköy, Gemiler Adası, Hisarönü, Fethiye Kral Mezarları
(Kral Mezarları, yüze yakın basamağıyla oldukça yorucu olsa da meraklılarının görmek isteyebileceği bir güzellikte.)

Kelebekler Vadisi’nde Ne Yenir?

Eğer kamp alanlarında konaklıyorsanız bazılarında sadece sabah köy kahvaltısı dahil iken bazılarında ise akşam yemeği de dahil oluyor.

Onun dışında Ölüdeniz bölgesinde birçok balık restoranı bulabilirsiniz.

Kendi Yemeğinizi Kendiniz Yapın!

Kamp tüpü getirip canınız ne isterse taze taze pişirebileceğiniz gibi soğuk alternatifleri de düşünmelisiniz.

Onun dışında hem az bulaşık çıkartan, hemde pratik olan makarna yapabilirsiniz. Konserve ve hazır yemek tüketebilirsiniz.

Sandviç tarzı şeyler olabilir.

Meyve, çerez, cips, bisküvi  gibi şeyler sizi mutlu edecektir. Ayrıca marshmallow ve kamp ateşi üçlüsünü de bu listeye ekleyebilirim.

Benim kullandığım kamp mutfak gereçlerine, pratik ve lezzetli gıda ürünlerini buradan bakabilirsiniz:

Kamp için Mutfak Araç Gereçlerim

Kelebekler Vadisi ve Doğayı Koruyun

Doğayı Kucaklayın

Doğanın zamanla giderek yıprandığı tahrip edildiğini görüyoruz. Doğa ise her başımız sıkıştığında kaçtığımız yerlerden biri oluyor. Fotoğraflarımızın en güzel renkleri, hayallerimizin ilhamları rolünü üstleniyor. 

Nefes alırken bile aslında her şeyi daha iyi anlıyoruz.

Doğaya çöp bırakmayın demek kısmı değil bu, aslında doğayı korumak yedigöllere çöp atmamak demek değil. Hayatımızın her anında kelebekler vadisini, yedigölleri, kabak koyunu, karadeniz yaylalarını korumalıyız. 

Umarım sizin için faydalı bir içerik olmuştur.

Sevgiler:)

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

Benzer Yazılarım

Sırt Çantamda Neler Var? Tüm Ekipmanlarım + Fiyat/Performans

Araba İle Ege ve Akdeniz Turu Yapacaklara Tavsiyeler

Kabak Koyu Hakkında Her Şey 2023 (Kamp, HAZIRLIK, ULAŞIM ve Aktiviteler)

emre durmuş

Emre Durmuş

6 yıl önce çıktığım dünya turunda şimdiye kadar 60’dan fazla ülkede bulundum. Elimden geldiği kadar youtube kanalım ve seyahat blogumda en iyi tavsiyelerimi ve yol günlüklerimi paylaşıyorum.